Animatiemedewerker worden
 

Animatiemedewerker worden

Animatiemedewerker worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een animatiemedewerker?

Als animatiemedewerker bestaan je werkzaamheden veelal uit het entertainen van jongeren en/of volwassenen tijdens hun vakantie. Het werken met mensen en het organiseren van activiteiten voor verschillende doelgroepen staat hierin centraal. Denk hierbij aan knutselactiviteiten, sport- en spel activiteiten, kindertheater, minidisco, playbackshow, spooktocht, vossenjacht, etc. Sommige vakanties hebben een centraal thema. Bijvoorbeeld hockey, surfen, golfen, fotograferen, schilderen, koken of mindfulness. Als animatiemedewerker ben je dan diegene die veel verstand heeft van het betreffende thema of er erg goed in is. Als animatiemedewerker ben je over het algemeen sportief, creatief en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Vaak werk je op een camping, in een attractiepark of andere vakantiebestemming. Dat kan in het binnen- of buitenland zijn en je kunt soms wel twee tot drie maanden van huis zijn. Een animatiemedewerker wordt soms vaak een activiteitenbegeleider, animator of recreatiemedewerker genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Wat is er leuk aan het werk van een animator?

Evert werkt als animator bij een surfschool: “Werken als zomer animator bij Surfblend is echt enorm leuk omdat je werkt met mensen die op vakantie zijn. Op die manier merk je niet eens dat je aan het werk bent en ervaar je het eerder als een langdurige vakantie waar je lekker veel kunt surfen en van de Zuid-Europese zon kunt genieten! Ook een feestje hoort er zo nu en dan bij natuurlijk!”

Kenmerken animatiemedewerker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van animatiemedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is animatiemedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Toekomst beroep animatiemedewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een animatiemedewerker bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een animatiemedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen animatiemedewerker

Animatiemedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor animatiemedewerker.

Vacatures en salarissen animatiemedewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een animatiemedewerker bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is animatiemedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken artistiek & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Docent
 2. Trainer
 3. Vertaler
 4. Pedagogisch medewerker
 5. Gastouder

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.