Animatiemedewerker worden
 

Animatiemedewerker worden

Animatiemedewerker worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een animatiemedewerker?

Als animatiemedewerker bestaan je werkzaamheden veelal uit het entertainen van jongeren en/of volwassenen tijdens hun vakantie. Het werken met mensen en het organiseren van activiteiten voor verschillende doelgroepen staat hierin centraal. Denk hierbij aan knutselactiviteiten, sport- en spel activiteiten, kindertheater, minidisco, playbackshow, spooktocht, vossenjacht, etc. Sommige vakanties hebben een centraal thema. Bijvoorbeeld hockey, surfen, golfen, fotograferen, schilderen, koken of mindfulness. Als animatiemedewerker ben je dan diegene die veel verstand heeft van het betreffende thema of er erg goed in is. Als animatiemedewerker ben je over het algemeen sportief, creatief en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Vaak werk je op een camping, in een attractiepark of andere vakantiebestemming. Dat kan in het binnen- of buitenland zijn en je kunt soms wel twee tot drie maanden van huis zijn. Een animatiemedewerker wordt soms vaak een activiteitenbegeleider, animator of recreatiemedewerker genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Wat is er leuk aan het werk van een animator?

Evert werkt als animator bij een surfschool: “Werken als zomer animator bij Surfblend is echt enorm leuk omdat je werkt met mensen die op vakantie zijn. Op die manier merk je niet eens dat je aan het werk bent en ervaar je het eerder als een langdurige vakantie waar je lekker veel kunt surfen en van de Zuid-Europese zon kunt genieten! Ook een feestje hoort er zo nu en dan bij natuurlijk!”

Past het beroep van animatiemedewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van animatiemedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is animatiemedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van animatiemedewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een animatiemedewerker bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een animatiemedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een animatiemedewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een animatiemedewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend animatiemedewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen animatiemedewerker

Animatiemedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor animatiemedewerker.

Vacatures animatiemedewerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als animatiemedewerker? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is animatiemedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Docent
 2. Trainer
 3. Pedagogisch medewerker
 4. Remedial teacher
 5. Vertaler

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.