Agile coach worden
 

Agile coach worden

Agile coach worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
€ 61.733,-
vacatures
7
 

Wat doet een agile coach?

Een Agile coach helpt teams en individuen met Agile werken. De methode van agile werken is ontstaan in de ICT wereld bij het ontwikkelen van software. Agile betekent in het Engels lenig. In het kort gezegd komt het er op neer dat je niet met een blauwdruk werkt waarin je van te voren vastlegt hoe iets er over een bepaalde tijd uit komt te zien. Het is een filosofie van ‘learning by doing’. Het achterliggende idee is dat een bedrijf hierdoor wendbaarder blijft en dat teams en organisaties een minder groot risico lopen op mislukte en dure grote projecten. Agile werken wordt ook steeds meer toegepast in andere sectoren dan de IT. Scrum is een Agile methode en wordt vaak als synoniem voor Agile gebruikt. Omdat Agile werken betekent dat je niet meer top down moet denken en dat individuen en teams een grotere verantwoordelijkheid krijgen wordt er vaak de hulp ingeroepen van een Agile coach. Agile werken vraagt om een heel andere mindset (denkstijl) en doorbreekt ingesleten werkverhoudingen waarbij hulp in de vorm van een Agile coach soms zeer welkom is. Een agile coach wordt soms ook een Agile trainer of scrum master genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van agile coach bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van agile coach. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is agile coach misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van agile coach verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een agile coach bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een agile coach binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een agile coach?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 61.733,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een agile coach met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend agile coach. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen agile coach

Agile coach worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor agile coach.

Vacatures agile coach

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als agile coach? Bekijk hieronder de vacatures.


Is agile coach niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Docent
 2. Trainer
 3. Pedagogisch medewerker
 4. Remedial teacher
 5. Vertaler

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.