Javascript developer worden
 

Javascript developer worden

Javascript developer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
21%
gemiddeld jaarsalaris
€ 60.000,-
vacatures
1
 

Wat doet een javascript developer?

Als Javascript developer zorg je ervoor dat websites en applicaties optimaal functioneren. Je houd je bezig met de interactie van een gebruiker op applicatie of een website. En hiervoor gebruik je de taal Javascript. Javascript is een andere taal dan Java. Javascript wordt vooral gebruikt om webpagina's interactief te maken en webapplicaties te ontwikkelen. Javascript wordt daarom ook wel een scripttaal genoemd. Terwijl Java een programmeertaal is waarmee computerprogramma’s geschreven worden. Een Java programmeur maakt bijvoorbeeld programma’s waarmee je data opslaat en betalingen of orders mogelijk maakt. Terwijl je met Javascript ervoor zorgt dat iemand een website kan bezoeken. Een Javascript developer wordt ook wel een front-end developer genoemd, iemand die die de ‘voorkant’ van softwaretoepassingen maakt en onderhoudt. Andere bekende front-end talen zijn bijvoorbeeld HTML en CSS. Wil je een Javascript developer worden? Er zijn genoeg opleidingen en vacatures.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van javascript developer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van javascript developer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is javascript developer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van javascript developer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een javascript developer bedraagt 21%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een javascript developer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een javascript developer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 60.000,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een javascript developer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend javascript developer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen javascript developer

Javascript developer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor javascript developer.

Vacatures javascript developer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als javascript developer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is javascript developer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Software engineer
 2. KYC analist
 3. Programmeur
 4. Jurist
 5. Hacker

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.