Java developer worden
 

Java developer worden

Java developer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
4%
gemiddeld jaarsalaris
€ 50.891,-
vacatures
40
 

Wat doet een java developer?

Een Java developer is een softwareontwikkelaar die zich heeft gespecialiseerd in de programmeertaal Java. Java is en van de meest gebruikte programmeertalen. De taal Java kan als oplossing voor de meest veeleisende toepassingen ingezet worden. Tegelijkertijd is Java een zeer toegankelijke programmeertaal waardoor deze taal wereldwijd veel ingezet wordt. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van software voor websites en mobiele telefoons. C++ is een programmeertaal die veel overeenkomsten kent met Java. De werkzaamheden van een Java developer lijken veel op die van andere softwareontwikkelaars. Je werkzaamheden bestaan uit het analyseren van de behoeften van gebruikers en het ontwikkelen van softwareoplossingen. Vaak werk je samen met andere programmeurs, marketeers en accountmanagers. Als Java developer kun je aan de slag bij veel verschillende soorten bedrijven. Van kleine start-ups tot grote organisaties met een eigen IT-afdeling. Java developer worden? Er zijn genoeg online opleidingen en thuisstudies die je opleiden toto een volwaardige Java programmeur. Via de keuzehulp programmeer opleidingen vind je wellicht een passende opleiding.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van java developer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van java developer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is java developer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van java developer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een java developer bedraagt 4%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een java developer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een java developer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 50.891,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een java developer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend java developer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een Java developer, over een langere periode, bedraagt € 41.000. Dat is bruto € 3.500 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.900 per maand en ongeveer € 4.000 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor Java developers met veel werkervaring. Omdat de vraag naar programmeurs, zoals Java developers, groot blijft, zullen de aangeboden salarissen waarschijnlijk blijven stijgen.Opleidingen en cursussen java developer

Java developer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor java developer.

Vacatures java developer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als java developer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is java developer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Software engineer
 2. KYC analist
 3. Programmeur
 4. Jurist
 5. Hacker

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.