Klusjesman worden
 

Klusjesman worden

Klusjesman worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
85%
gemiddeld jaarsalaris
€ 36.382,-
vacatures
21
 

Wat doet een klusjesman?

De werkzaamheden vaneen klusjesman kunnen heel divers zijn. Van schoonmaken tot het plegen van onderhoud. Van het bevoorraden tot het sjouwen van spullen. Bij een klusjesman wordt er vaak gevraagd om iemand die twee rechterhanden heeft. Iemand die dus heel handig is. 

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van klusjesman bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van klusjesman. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is klusjesman misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van klusjesman verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een klusjesman bedraagt 85%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een klusjesman binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een klusjesman?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 36.382,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een klusjesman met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend klusjesman. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een klusjesman over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een klusjesman € 28.000. Dat is afgerond bruto € 2.400 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.000 per maand en ongeveer € 2.700 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor klusjesmannen met werkervaring.Opleidingen en cursussen klusjesman

Klusjesman worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor klusjesman.

Vacatures klusjesman

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als klusjesman? Bekijk hieronder de vacatures.


Is klusjesman niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.