Medewerker afvalbeheer worden
 

Medewerker afvalbeheer worden

Medewerker afvalbeheer worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
98%
gemiddeld jaarsalaris
€ 31.377,-
vacatures
8
 

Wat doet een medewerker afvalbeheer ?

Als allround medewerker afvalbeheer of medewerker beheer openbare ruimte is het je taak om schone, veilige en nette leefomgeving te creëren. Je houdt je bezig met schoonmaakwerkzaamheden en onderhoud aan openbare voorzieningen. Andere werkzaamheden kunnen bestaan uit het inzamelen van afval in straten of bij organisaties. Je rijdt daarvoor in een voertuig van de ene plek naar de andere plek. Je kan ook werken bij een milieustraat. Mensen en bedrijven brengen daar hun afval en je helpt daar bij het selecteren en inzamelen, sorteren en verwerken van afval en tweede hands goederen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van medewerker afvalbeheer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van medewerker afvalbeheer . Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is medewerker afvalbeheer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van medewerker afvalbeheer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een medewerker afvalbeheer bedraagt 98%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een medewerker afvalbeheer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een medewerker afvalbeheer ?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 31.377,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een medewerker afvalbeheer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend medewerker afvalbeheer . Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen medewerker afvalbeheer

Medewerker afvalbeheer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor medewerker afvalbeheer .

Vacatures medewerker afvalbeheer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als medewerker afvalbeheer ? Bekijk hieronder de vacatures.


Is medewerker afvalbeheer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.