Medewerker bediening worden
 

Medewerker bediening worden

Medewerker bediening worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
94%
gemiddeld jaarsalaris
€ 37.151,-
vacatures
1451
 

Wat doet een medewerker bediening?

Wil jij medewerker bediening worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor medewerkers in de bediening. Maar wat doet een medewerker bediening eigenlijk? Je werkzaamheden zullen meestal bestaan uit het ontvangen van gasten en het serveren van eten en drinken. Vaak dien je ook schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Zoals het afruimen van tafels of schoonmaken van de bar. Als medewerker bediening kun je op veel verschillende locaties werken. Denk aan een restaurant-café in het centrum van een stad, een strandtent, op een beurs of bij een cateraar op verschillende feestlocaties. Als medewerker bediening dien je uiteraard klantvriendelijk en gastvrij te zijn. Daarnaast is het werk waarbij je hard moet kunnen werken. Vaak werk je in de avonden en weekenden. Een medewerker bediening werd vroeger nog wel eens een serveerster of ober genoemd.

Hoe word ik een medewerker bediening?

In vrijwel in elke stad en dorp is er altijd wel een vacature voor een medewerker bediening. Er zijn geen echte opleidingen voor het beroep van medewerker bediening. Dus als dit beroep je wat lijkt, is de kans groot dat je ergens kan beginnen. Wel zijn er trainingen of cursussen die soms gevraagd of vergoed worden door werkgevers. Zoals een wijncursus of een opleiding op het gebied van hygiëne. Bij toeristische locaties wordt soms ook gevraagd om een bepaalde talenkennis. Zoals het kunnen spreken van Duits, Engels of Chinees.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van medewerker bediening bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van medewerker bediening. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is medewerker bediening misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep medewerker bediening

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een medewerker bediening bedraagt 94%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een medewerker bediening binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen medewerker bediening

Medewerker bediening worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor medewerker bediening.

Vacatures en salarissen medewerker bediening

Het gemiddeld jaarsalaris van een medewerker bediening bedraagt € 37.151,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is medewerker bediening niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.