Assistent ergotherapeut worden
 

Assistent ergotherapeut worden

Assistent ergotherapeut worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een assistent ergotherapeut?

Als assistent, junior of medewerker van een ergotherapeut bestaan je werkzaamheden uit het assisteren van de ergotherapeut bij de behandeling en procedure. Denk ook aan het assisteren bij de ontwikkeling van behandelplannen, terugkerende taken uitvoeren, activiteitenprogramma's aansturen en de voortgang van de behandeling documenteren.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van assistent ergotherapeut bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van assistent ergotherapeut. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is assistent ergotherapeut misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van assistent ergotherapeut verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een assistent ergotherapeut bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een assistent ergotherapeut binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een assistent ergotherapeut?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een assistent ergotherapeut met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend assistent ergotherapeut. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen assistent ergotherapeut

Assistent ergotherapeut worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor assistent ergotherapeut.

Vacatures assistent ergotherapeut

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als assistent ergotherapeut? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is assistent ergotherapeut niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Ambulancechauffeur
 2. Mondhygiënist
 3. Thuishulp
 4. Huishoudelijke hulp
 5. Persoonlijk begeleider

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.