Beroepskeuze & Loopbaantips

Op zoek naar beroepskeuze en loopbaantips? De beste adviezen en inzichten staan hieronder. Kom meer te weten over het maken van een beroepskeuze of studiekeuze. Ontdek hoe je een carrièreswitch moet maken of leer meer over soft skills, competenties en drijfveren. Vind uit welke handige tools en andere sites je voor jouw carrière kunt gebruiken. Bekijk onderstaande lijst met loopbaantips en krijg de antwoorden op jouw loopbaanvragen. Ga voor een actueel overzicht naar onze loopbaan blog.


Beroepen
Creatieve beroepen, zware beroepen, vitale beroepen, bullshit beroepen…. Er bestaan heel veel verschillende soorten beroepen.

8 tips voor een carrièreswitch
Ga jij met tegenzin naar je werk of houdt jouw beroep op te bestaan? Dan wordt het wellicht tijd voor een carrièreswitch. 

Oorzaken van een carrièreswitch
Er zijn 5 redenen waarom mensen ander werk zoeken. Wil je ook een switch maken? Ontdek welke situatie het meest op jou van toepassing is.

Vacaturesites gebruiken voor beroepskeuze
Vacaturesites bevatten veel informatie. Hoe kun je een vacaturesite inzetten om te ontdekken welk werk nog meer bij je past?

Hoe maak je een goed cv?
Voor elke vacature moet je eigenlijk een apart cv maken. Ontdek nu hoe je zorgt voor een relevant en goed vormgegeven cv.

Algoritmes voor loopbaanadvies
Het algoritme van Spotify vindt muziek die jij leuk vindt. Kan een algoritme ook een baan vinden die jij leuk vindt? En hoe werkt dat dan?

Competenties van ondernemers
Je kan 6 typische ondernemerscompetenties onderscheiden. Welke ondernemende vaardigheden bezit jij en wat voor ondernemer ben je dan?

De beste vacaturesites
Er zijn heel veel vacaturesites. Maar welke kan je het beste gebruiken? Ontdek nu welke vacaturesite het beste aan jouw wensen voldoet.

Hoe maak ik een goede studiekeuze?
Voor het maken van een studiekeuze zijn er twee dingen waar je rekening moet houden. Ontdek nu hoe je een goede studiekeuze maakt.

30 meest gevraagde soft skills
Welke soft skills worden vinden werkgevers het belangrijkst? Bekijk het overzicht van de 30 meest gevraagde soft skills.

Loopbaancoaches
Er zijn veel verschillende loopbaancoaches. Voor elke loopbaanvraag is er wel een loopbaancoach te vinden. Welke loopbaancoach kies jij?

Vind jouw hobby en ontdek welke beroepen bij je passen
Bekijk de lijst met 60 hobby’s. Welke hobby’s vind je leuk of zijn al je hobby? Ontdek welke beroepen hierbij passen.

Welke kleur ben ik?
Ben ik rood, geel, groen of blauw? Bepaal je kleur met de big five persoonlijkheidstest.

Wat zijn mijn interesses?
Wat vind ik leuk om te doen en welk werk past daarbij? Ontdek je interesses met de interessetest voor beroepskeuze.

 

50 belangrijkste competenties
Wat zijn de 50 belangrijkste competenties. Ontdek met deze competentielijst welke competenties passen bij welke functies.

50 belangrijkste werkwaarden
Wat wil jij met je werk bereiken? Rijk worden, de wereld verbeteren of …? Ontdek met deze werkwaardenlijst jouw drijfveren en passende beroepen.

6 competenties van de toekomst
Dankzij technologische ontwikkelingen worden andere competenties steeds belangrijker. Ontdek de 6 competenties van de toekomst.

Alles over soft skills
Soft skills worden steeds belangrijker. Maar wat zijn soft skills eigenlijk en waarom worden deze skills steeds belangrijker?

Soft skills ontwikkelen
Wil je sommige soft skills ontwikkelen of verbeteren? Ontdek welke soft skill trainingen je hiervoor kunt volgen.

5 tips voor omscholing
Banen voor het leven bestaan er bijna niet meer. Soms zal je moeten omscholen. Maar hoe doe je dat? Deze 5 tips helpen je hierbij.

Welke baan past bij mij?
De ideale baan blijkt aan 3 eisen te voldoen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je aan deze eisen voldoet en de ideale baan vindt?

Loopbaantesten
Kies een loopbaantest. Ontdek wat je leuk vindt, wie je bent, wat je belangrijk vindt of wat je kan.

De beste persoonlijkheidstesten
Er worden veel verschillende persoonlijkheidstesten gebruikt. Maar hoe goed zijn deze en welke kan je het beste gebruiken?

Opleidingen met grote kans op werk
Met welke opleidingen kan je vrijwel zeker werk vinden? Welke opleidingen hebben met andere woorden een baangarantie?

Top 10 loopbaanboeken
Wat zijn de beste carrièreswitch boeken? Welke boeken helpen jou bij het maken van goede loopbaankeuzes en het vinden van ander werk?

10 meest gevraagde hard skills
Een hard skill is noodzakelijk voor het uitoefenen van een beroep. Met welke hard skills kan je snel een baan krijgen?

Wat voor soort werkgever past bij mij?
Je kan onderscheid maken tussen 8 soorten werkgevers. Welk type werkgever heeft jouw voorkeur?