De Kansacademie

De Kansacademie is een samenwerkingsplatform waarin aanbieders van kennisontwikkeling en integratiepartners samenwerken om organisaties en mensen duurzaam te begeleiden op de steeds sneller veranderende arbeidsmarkt. De Kansacademie wil iedereen aan werk helpen. Ongeacht afkomst, leeftijd en opleidingsniveau. Denk bijvoorbeeld aan vluchtelingen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen met een door de automatisering bedreigd beroep of aan mensen die afkomstig zijn uit een penitentiaire inrichting en weer toetreden tot de arbeidsmarkt.

De Kansacademie verbindt werkgevers en werkzoekenden in samenwerking met uitkeringsinstanties en onderwijsinstellingen. Dit wordt gerealiseerd door een gerichte pre-kwalificatie voor een baan. Dat zorgt voor nieuwe vaardigheden waaraan behoefte is in de praktijk.

Jobpersonality werkt met de Kansacademie samen door het leveren van laagdrempelige loopbaantools waarmee kandidaten, onder begeleiding van loopbaanadviseurs, meer inzicht in zichzelf krijgen en die helpen bij het vinden en krijgen van werk dat bij hun past.

Voor wie is de Kansacademie?

  • Kandidaten: Ik zoek werk maar het lukt mij niet.
  • Werkgevers: Ik zoek manieren om de juiste kandidaten te vinden voor vacatures.
  • Opleiders: Ik wil en kan kandidaten opleiden.
  • Integratiepartners: Ik kan kandidaten helpen bij hun loopbaanbegeleiding.

Interesse? Ga naar de website van de Kansacademie voor meer informatie.