Professional organizer worden
 

Professional organizer worden

Professional organizer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
13%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een professional organizer?

Een personal of professional organizer is iemand die anderen helpt bij het organiseren en structureren van activiteiten. Sommige mensen hebben tijdelijk behoefte aan een professional organizer. Bijvoorbeeld voor een verhuizing of om de financiën eenmalig in kaart te brengen. Andere mensen hebben op structurele basis behoefte aan een professional organizer. Om te leren prioriteren, te helpen bij het huishouden of het werk. Zaken waar een professional organizer vooral bij helpt zijn het leren prioriteren, verminderen van keuzetstress, verkrijgen van controle over werk- en privésituaties en het leren van effectievere en efficiëntere keuzes maken. Een professional organizer wordt soms afgekort tot een PO’er. Organizer wordt soms ook met een ‘s’ geschreven en schrijf je dan als professional organiser. Sommige professional organizers passen hun beroepsbenaming aan op basis van hun specialisatie en heten dan bijvoorbeeld een thuis-organizer, werkplek-organizer, timemanagement-organizer, financieel-organizer of verhuis-organizer. Wil je een professional organizer worden? Er zijn opleidingen tot personal of professional organizer. Qua competenties en persoonlijkheid moet je als professional organzier zelf wel gestructureerd en efficiënt zijn en het liefst bekend staan als een pietje precies. Daarnaast moet je het leuk vinden om mensen te helpen en ook wel ondernemend ingesteld zijn.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken professional organizer

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van professional organizer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is professional organizer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Toekomst beroep professional organizer

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een professional organizer bedraagt 13%. Dat betekent dat de kans onder gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een professional organizer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen professional organizer

Professional organizer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor professional organizer.

Vacatures en salarissen professional organizer

Het gemiddeld jaarsalaris van een professional organizer bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is professional organizer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Zorgcoördinator
 2. WMO Consulent
 3. Verzorgende IG
 4. Onderwijsassistent
 5. Maatschappelijk werker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.