Seksuoloog worden
 

Seksuoloog worden

Seksuoloog worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een seksuoloog?

Wil jij seksuoloog worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor seksuologen. Maar wat doet een seksuoloog eigenlijk? Werken als seksuoloog betekent dat je mensen helpt die mentale of fysieke problemen ervaren op het gebied van seks. Bij het helpen van mensen met meer fysieke problemen heb je als seksuoloog vaak een achtergrond als arts. Bij meer psychische problemen heb je als seksuoloog vaak een achtergrond als psycholoog of psychotherapeut. Een seksuoloog wordt soms ook een sekscounselor genoemd.

Hoe word ik een seksuoloog

Een seksuoloog is geen beschermd beroep. Dus iedereen kan zich seksuoloog noemen en diensten aanbieden als seksuoloog. Maar als mensen via een verwijzing van de huisarts bij een seksuoloog komen, zal dat bijna altijd iemand zijn met een achtergrond als psychotherapeut, psycholoog of arts. Dit zijn beroepen waarvoor je een universitairen opleiding moet hebben afgerond. Maar je kan natuurlijk ook een opleiding op het gebied van seksuologie volgen om bijvoorbeeld als docent beter seksuele voorlichting te kunnen geven. Je bent dan geen hulpverlener maar een voorlichter op het gebied van seks.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van seksuoloog bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van seksuoloog. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is seksuoloog misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van seksuoloog verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een seksuoloog bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een seksuoloog binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een seksuoloog?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een seksuoloog met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend seksuoloog. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen seksuoloog

Seksuoloog worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor seksuoloog.

Vacatures seksuoloog

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als seksuoloog? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is seksuoloog niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.