Basisarts worden
 

Basisarts worden

Basisarts worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
€ 62.594,-
vacatures
80
 

Wat doet een basisarts?

In Nederland kan je jezelf een basisarts noemen na het voltooien van een geneeskundeopleiding en het afleggen van het artsexamen. Als basisarts heb je een brede kennis van de geneeskunde en ben je bevoegd om algemene medische zorg te verlenen. Basisartsen werken vaak op locaties me veel patiëntencontact. Zoals verzorgingshuizen, psychiatrie, jeugdgezondheidszorg en verslavingsklinieken. Als basisarts voer je taken uit zoals het diagnosticeren van ziekten, het voorschrijven van medicatie, het behandelen van patiënten en het verwijzen naar specialisten indien nodig. Basisartsen kunnen via een vervolgopleiding van 4 tot 7 jaar huisarts of medisch specialist worden. Maar dat is niet verplicht en er zijn dus genoeg basisartsen die na hun opleiding geneeskunde algemene medische zorg verlenen of iets anders gaan doen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van basisarts bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van basisarts. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is basisarts misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van basisarts verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een basisarts bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een basisarts binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een basisarts?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 62.594,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een basisarts met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend basisarts. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen basisarts

Basisarts worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor basisarts.

Vacatures basisarts

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als basisarts? Bekijk hieronder de vacatures.


Is basisarts niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.