Training Presenteren

Ontspannen spreken voor de groep

Spreken in het openbaar of presenteren is een van de grootste en meest voorkomende angsten onder mensen. Veel mensen zien enorm op tegen het geven van een presentatie. Ze zijn bang en maken het daardoor alleen maar erger met als gevolg dat een presentatie afgeraffeld wordt, onverstaanbaar is en weinig plezier geeft. Dat is zonde en helemaal niet nodig. Na een training presenteren zal je zien dat je technieken gaat beheersen waarmee een presentatie een stuk minder moeite gaat kosten en je spreekangst zelfs verdwijnt. Hieronder staan een aantal goed aangeschreven trainingen die je hierbij succesvol zullen helpen.

 


Online training ontspannen spreken voor de groep

Wil je zelfstandig en alleen een online training volgen? Dat kan bij New Heroes. Voor een klein bedrag per maand kan je onbeperkt online trainingen volgen. Waaronder een training presenteren.

Meer informatie

Spreken voor groepen

In deze blended opleiding ontdek je hoe je de beste spreker in jezelf naar boven haalt. Voortaan presenteer je authentiek, vol zelfvertrouwen, inspirerend en met impact! De opleiding heeft een waarde van € 998,25 inclusief BTW en met het STAP-budget volg je deze opleiding kosteloos.

Meld je nu aan (tijdelijk gratis met STAP-budget)

Authentiek Spreken en Presenteren

Applaus voor je zelf. Na deze training van een dag beklim je zonder zenuwen het podium. Je spreekt enthousiast voor kleine én grote groepen.

Meer informatie | Gratis brochure aanvragen

Overtuigen, Spreken en Presenteren

Leer in twee dagen overtuigend en zelfverzekerd spreken. In elke situatie. Direct na de training ontvang je een gewaarmerkt certificaat op naam.

Meer informatie | Gratis brochure aanvragen

Waarom hebben sommige mensen meer last van spreekangst dan andere mensen?

Sommige mensen hebben totaal geen moeite met het spreken in het openbaar. Of het nu een presentatie op school of het werk is of bij een treurige gebeurtenis als een begrafenis. Andere mensen zullen presentaties met grote moeite en veel tegenzin geven of zelfs uit de weg gaan of vermijden. Waarom hebben sommige mensen zo veel moeite met presenteren en gaat het andere mensen ogenschijnlijk heel makkelijk af? Qua persoonlijkheid heb je met bepaalde karaktertrekken een groot voordeel. Mensen die van nature extravert zijn zullen minder moeite hebben met het toespreken van een groep mensen. Extraverte mensen krijgen energie van contact met andere mensen terwijl introverte mensen liever op zichzelf zijn. Een tweede persoonlijkheidskenmerk dat van belang is bij spreekangst wordt emotionele stabiliteit genoemd. Mensen die hier hoog op scoren zijn niet snel bang en zullen dus ook minder moeite hebben met het spreken in het openbaar. Als je laag scoort op dit kenmerk zal je ongetwijfeld meer moeite hebben met presenteren. Het goede nieuws is dat je kunt leren presenteren. Ook als je introvert en neurotisch (lage score op emotionele stabiliteit) bent. Met de juiste technieken kom je al een heel end. Dat betekent niet dat je van spreken je beroep hoeft te maken, maar vermijden van een presentatie is dus niet nodig. Ben je benieuwd hoe je scoort op de kenmerken emotionele stabiliteit en extraversie? Doe dan de big five persoonlijkheidstest.

PERSOONLIJKHEIDSTEST

 

Andere soft skill trainingen

Ontspannen kunnen spreken voor een groep is een eigenschap waar je privé en in het werk veel plezier van kunt hebben. Presenteren wordt daarom ook wel een soft skill genoemd. Soft skills zijn vakoverschrijdende vaardigheden. Hard skills zijn vaak meer technische of beroep specifieke vaardigheden. Zoals profgrammeren, lassen of boekhouden. Bij soft skills kun je denken aan vaardigheden als stressbestendigheid, beïnvloeden, samenwerken en timemanagement. Veel van deze soft skills kun je je eigen maken met behulp van laagdrempelige online trainingen. Ben je benieuwd welke soft skills jij (nog meer) zou willen volgen? Ga dan naar het overzicht met veelgevraagde soft skill strainingen.

SOFT SKILL TRAININGEN