Training Presenteren

Spreken in het openbaar of presenteren is een van de grootste en meest voorkomende angsten onder mensen. Veel mensen zien enorm op tegen het geven van een presentatie. Ze zijn bang en maken het daardoor alleen maar erger met als gevolg dat een presentatie afgeraffeld wordt, onverstaanbaar is en weinig plezier geeft. Dat is zonde en helemaal niet nodig. Na een training presenteren zal je zien dat je technieken gaat beheersen waarmee een presentatie een stuk minder moeite gaat kosten en je spreekangst zelfs verdwijnt.

Onderstaande presentatie trainingen worden aangeboden in samenwerking met New Heroes Academy (onderdeel van Schouten & Nelissen). Deze online trainingen zijn heel betaalbaar en kan je direct afnemen.

training presenteren

Ontspannen spreken voor de groep | Ik wil beter leren presenteren

Sta je met knikkende knieën voor een groep? En wil je het liefst zo snel mogelijk van die presentatie af zijn? Je bent echt niet de enige. Er wordt geschat dat 75% van de mensen last heeft van spreekangst. Een goede voorbereiding en de beste presentatietechnieken nemen jouw angst om te spreken in het openbaar weg. Ontdek in deze training hoe je je houding, handen, gezicht en stem inzet om jouw verhaal krachtig over te brengen en jouw boodschap ontspannen te presenteren.

Duur: 24 uur in 4 tot 16 weken (afhankelijk van je eigen studietempo)
Hoe: Online (wanneer het jou uitkomt)
All you can learn: Toegang tot alle andere online trainingen van New Heroes Academy
Kosten: € 16,99 per maand (maandelijks opzegbaar)

Meer informatie | Direct inschrijven

 

Daar is hij weer... de elevator pitch | Ik wil overtuigend verkopen

Een pitch is een kort verkooppraatje waarin je jezelf en je producten, diensten, innovaties of ideeën op een aansprekende, overtuigende manier aan de ander presenteert. De elevator pitch komt van oorsprong uit de Verenigde Staten en stamt uit de periode dat ondernemers en investeerders alleen korte tijd in de lift met elkaar deelden. Nu leer je met deze training hoe je mensen met een korte presentatie weet te verleiden of te overtuigen.

Duur: 1 uur in 1 tot 2 weken (afhankelijk van je eigen studietempo)
Hoe: Online (wanneer het jou uitkomt)
All you can learn: Toegang tot alle andere online trainingen van New Heroes Academy
Kosten: € 16,99 per maand (maandelijks opzegbaar)

Meer informatie | Direct inschrijven

 

Persoonlijke presentatie en uitstraling | Laten zien wie je bent

Je doet je werk goed en je bent leuk om mee te praten. Maar toch ontbreekt er nog iets aan. Je uiterlijk en houding stralen niet uit wat je eigenlijk wil. Wat kan je doen om op een natuurlijke manier anderen te boeien en te overtuigen? Dat je charisma hebt en authentiek bent? In deze training ga je aan de slag met je persoonlijke presentatie en je uitstraling, om je eigen persoonlijkheid in een ander jasje te steken en dát uit jezelf te halen wat jij graag wil.

Duur: 12 uur in 2 tot 6 weken (afhankelijk van je eigen studietempo)
Hoe: Online (wanneer het jou uitkomt)
All you can learn: Toegang tot alle andere online trainingen van New Heroes Academy
Kosten: € 16,99 per maand (maandelijks opzegbaar)

Meer informatie | Direct inschrijven

 

Waarom hebben sommige mensen meer last van spreekangst dan andere mensen?

Sommige mensen hebben totaal geen moeite met het spreken in het openbaar. Of het nu een presentatie op school of het werk is of bij een treurige gebeurtenis als een begrafenis. Andere mensen zullen presentaties met grote moeite en veel tegenzin geven of zelfs uit de weg gaan of vermijden. Waarom hebben sommige mensen zo veel moeite met presenteren en gaat het andere mensen ogenschijnlijk heel makkelijk af? Qua persoonlijkheid heb je met bepaalde karaktertrekken een groot voordeel. Mensen die van nature extravert zijn zullen minder moeite hebben met het toespreken van een groep mensen. Extraverte mensen krijgen energie van contact met andere mensen terwijl introverte mensen liever op zichzelf zijn. Een tweede persoonlijkheidskenmerk dat van belang is bij spreekangst wordt emotionele stabiliteit genoemd. Mensen die hier hoog op scoren zijn niet snel bang en zullen dus ook minder moeite hebben met het spreken in het openbaar. Als je laag scoort op dit kenmerk zal je ongetwijfeld meer moeite hebben met presenteren. Het goede nieuws is dat je kunt leren presenteren. Ook als je introvert en neurotisch (lage score op emotionele stabiliteit) bent. Met de juiste technieken kom je al een heel end. Dat betekent niet dat je van spreken je beroep hoeft te maken, maar vermijden van een presentatie is dus niet nodig. Ben je benieuwd hoe je scoort op de kenmerken emotionele stabiliteit en extraversie? Doe dan de big five persoonlijkheidstest.

PERSOONLIJKHEIDSTEST

 

Andere soft skill trainingen

Ontspannen kunnen spreken voor een groep is een eigenschap waar je privé en in het werk veel plezier van kunt hebben. Presenteren wordt daarom ook wel een soft skill genoemd. Soft skills zijn vakoverschrijdende vaardigheden. Vaardigheden die vereist zijn voor het kunnen uitoefenen van een beroep, worden hard skills genoemd. Denk aan programmeren, lassen of boekhouden. Nieuwsgierig welke hard skills allemaal bestaan? Bekijk dan het overzicht met de 10 meest gevraagde hard skills.

Bij andere soft skills kun je denken aan vaardigheden als stressbestendigheid, beïnvloeden, samenwerken en timemanagement. Veel van deze soft skills kun je je eigen maken met behulp van laagdrempelige online trainingen. Ben je benieuwd welke soft skills jij (nog meer) zou willen volgen? Ga dan naar het overzicht met veelgevraagde soft skill trainingen.

SOFT SKILL TRAININGEN