Soft skills ontwikkelen

Welke training past bij mij?

Soft skills zijn generieke vaardigheden die in verschillende functies gewenst zijn. In een vacature vragen ze dan om iemand die tegen stress kan, klantvriendelijk is, goed kan samenwerken of denkt in oplossingen. Iedereen bezit wel een veelgevraagde soft skill. Maar misschien wil je sommige soft skills verbeteren? Of is er een soft skill waarvan je denkt dat je die niet hebt of eigenlijk zou moeten beheersen? Hieronder staan de trainingen waarmee je veelgevraagde softskills kunt leren.


Training ontspannen spreken voor de groep

Spreken in het openbaar of presenteren is een van de grootste en meest voorkomende angsten onder mensen. Na een training presenteren zal je zien dat je dit een stuk minder moeite gaat kosten. 

Trainingen presenteren

 

Training mindfulness

Met een training mindfulness leer je meer te genieten van het ‘nu’ en heb je minder last van het ‘straks’. Klinkt misschien wat abstract. Maar mindfulness is vooral een manier om minder stress te ervaren. 

Trainingen mindfulness

 

Training omgaan met faalangst

Falen is slecht. Althans dat denken veel mensen. Maar falen kan ook het begin zijn van iets moois. Leer dat mislukken zelfs een voorwaarde voor succes kan zijn.

Trainingen faalangst

 

Training verkoop en sales

Verkopen, acquireren en onderhandelen zijn vaardigheden die in veel verschillende functies en situaties van pas komen. Salestechnieken zijn gelukkig goed te trainen.

Trainingen sales en verkoop

Training creatief denken

Hoe doen andere dat toch, hoe komen ze aan die originele ideeën? Anders dan velen denken zijn er ook methodes om creatiever te worden en kun je leren ‘out of the box’ te denken.

Trainingen creatief denken

 

Training timemanagement

Heb je moeite met de balans tussen werk en privé? In een timemanagementcursus ga je opruimen, ordenen en doelen stellen. Een investering die je de rest van je leven tijdwinst oplevert.

Trainingen time management

 

Training assertiviteit

Assertiviteit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met deze training leer je, met respect voor anderen, grenzen te stellen en voor jezelf op te komen. Word zichtbaar en vergoot je zelfvertrouwen.

Trainingen assertiviteit

 

Training klantvriendelijkheid

Klantvriendelijkheid kan je leren en is in veel verschillende functies een waardevolle soft skill. Leer hoe jezelf overkomt op klanten en met welke technieken je klantvriendelijker wordt.

Trainingen klantvriendelijkheid

Werk je liever aan je hard skills?

Laat je (om)scholen tot een kansrijk beroep

Met sommige hard skills zal je snel een baan vinden. Er is bijvoorbeeld een groot tekort aan mensen die kunnen programmeren. Maar ook met competenties op het gebied van de zorg en de maakindustrie (bijvoorbeeld lassen en timmeren) vind je snel een baan. Ben je benieuwd naar welke hard skills er nog meer veel vraag is? Bekijk dan het overzicht met 10 veelgevraagde hard skills of kies een kansrijke opleiding die je vrijwel zeker aan een (nieuwe) baan helpt!

KANSRIJKE OPLEIDINGEN

Welke soft skills heb ik?

Doe de competentietest

Wil je weten welke soft skills je bezit? Doe dan de competentietest. Met deze test ontdek je welke competenties van de toekomst het meest op jou van toepassing zijn. Deze competenties van de toekomst zijn niet beroepspecifiek en veelgevraagd. Ben je vooral klantgericht, samenwerkend, zelfredzaam, analytisch, gedreven of creatief? In de uitslag van de test zie je op welke twee soft skills je het hoogst hebt gescoord en welke beroepen hierbij passen.

COMPETENTIETEST