Ontwikkel je soft skills

Soft skills zijn generieke vaardigheden die in verschillende functies gewenst zijn. Denk hierbij aan vaardigheden als presenteren, luisteren, samenwerken en creatief denken. Deze soft skills worden steeds belangrijker. Het mooie is dat je ook aan je soft skills kunt werken. Hieronder staan veelgevraagde softskills. Per softskill hebben we de beste trainingen voor je op een rijtje gezet. Veel trainingen kun je online vanuit huis volgen maar er zijn ook genoeg trainingen op locatie waarbij je samen met anderen aan je softskills gaat werken. Wil je weten welke soft skills je bezit? Doe dan de competentietest.


Training ontspannen spreken voor de groep

Spreken in het openbaar of presenteren is een van de grootste en meest voorkomende angsten onder mensen. Na een training presenteren zal je zien dat je dit een stuk minder moeite gaat kosten. 

Trainingen presenteren

Training mindfulness

Met een training mindfulness leer je meer te genieten van het ‘nu’ en heb je minder last van het ‘straks’. Klinkt misschien wat abstract. Maar mindfulness is vooral een manier om minder stress te ervaren. 

Trainingen mindfulness

Training omgaan met faalangst

Falen is slecht. Althans dat denken veel mensen. Maar falen kan ook het begin zijn van iets moois. Leer dat mislukken zelfs een voorwaarde voor succes kan zijn.

Trainingen faalangst

Training creatief denken

Hoe doen andere dat toch, hoe komen ze aan die originele ideeën? Anders dan velen denken zijn er ook methodes om creatiever te worden en kun je leren ‘out of the box’ te denken.

Trainingen creatief denken

Training timemanagement

Heb je moeite met de balans tussen werk en privé? In een timemanagementcursus ga je opruimen, ordenen en doelen stellen. Een investering die je de rest van je leven tijdwinst oplevert.

Trainingen time management

Training Assertiviteit

Assertiviteit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met deze training leer je, met respect voor anderen, grenzen te stellen en voor jezelf op te komen. Word zichtbaar en vergoot je zelfvertrouwen.

Trainingen assertiviteit

Werk je liever aan je hard skills?

Laat je (om)scholen tot een kansrijk beroep

Met sommige hard skills, ook wel beroepsspecifieke competenties genoemd, zal je snel een baan vinden. Er is bijvoorbeeld een groot tekort aan mensen die kunnen programmeren. Maar ook met competenties op het gebied van de zorg en de maakindustrie (bijvoorbeeld lassen en timmeren) vind je snel een baan. Ben je benieuwd naar welke hard skills er nog meer veel vraag is? Bekijk dan het overzicht met kansrijke opleidingen die je vrijwel zeker aan een (nieuwe) baan helpen!

KANSRIJKE OPLEIDINGEN

Weet je nog niet wat je wilt?

Volg dan een loopbaantraining

Je kunt pas succesvol aan je hard of soft skills werken als je weet wat je wilt. Anders loop je het risico zomaar wat te doen. Uiteraard kun je een beroepskeuzetest maken. Wellicht levert dit verrassende resultaten op. Maar soms heb je behoefte aan meer begeleiding. Overweeg dan een loopbaantraining. Er zijn veel verschillende trainingen. Zowel qua inhoud als vorm. Voor het maken van een studiekeuze tot en met een carrièreswitch op latere leeftijd en van online tot klassikaal.

LOOPBAANTRAININGEN