Bibliotheektechnicus worden
 

Bibliotheektechnicus worden

Bibliotheektechnicus worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
99%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een bibliotheektechnicus?

Ondersteunen van bibliothecarissen door lezers voor te lichten m.b.t. het gebruik van catalogi, databases en registers om boeken en andere materialen te vinden. Maar ook door korte en standaardvragen te beantwoorden. Andere werkzaamheden. Gegevens bijhouden, sorteren en opbergen van boeken en andere media. Weghalen of repareren van beschadigde boeken of andere media, inschrijven van leden en controleren van materialen zowel binnen als buiten omloop. Vervangen van materialen in opslagruimten of magazijnen. Door de komst van digitale informatie is er steeds minder behoefte aan fysieke bibliotheken. Een ander beroep waarbij je mensen helpt en geordend en procedureel te werk dient te gaan is bijvoorbeeld dat van een maatschappelijk werker

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van bibliotheektechnicus bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van bibliotheektechnicus. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is bibliotheektechnicus misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van bibliotheektechnicus verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een bibliotheektechnicus bedraagt 99%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een bibliotheektechnicus binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een bibliotheektechnicus?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een bibliotheektechnicus met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend bibliotheektechnicus. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen bibliotheektechnicus

Bibliotheektechnicus worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor bibliotheektechnicus.

Vacatures bibliotheektechnicus

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als bibliotheektechnicus? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is bibliotheektechnicus niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken sociaal & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Verzorgende IG
 2. Servicemedewerker
 3. Matschappelijk werker
 4. Telefoniste
 5. Doktersassistent

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.