Blockchain developer worden
 

Blockchain developer worden

Blockchain developer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
4%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
2
 

Wat doet een blockchain developer?

Een blockchain developer is een software ontwikkelaar die zich toelegt op het ontwikkelen en onderhouden van blockchain software. Het bekendste voorbeeld van een blockchain toepassing is de digitale munt de Bitcoin. Bij blockchain technologie worden alle transacties in een bepaald netwerk vastgelegd. Dit netwerk bestaat uit talloze grootboekrekeningen, databases waarin elke wijziging wordt verwerkt. Als er een grootboek wegvalt heb je nog genoeg kopieën waarin diezelfde wijzigingen zijn bijgehouden. Dit netwerk is niet in eigendom van iemand of wordt niet beheerd door een organisatie, zoals een bank of overheid. Bij blockchain worden transacties en wijzigingen gemeenschappelijk bijgehouden. Er zijn steeds meer bedrijven en organisaties die zich gaan bezighouden met de mogelijkheden van blockchain technologie. Een van de voordelen van blockchain is dat het de rol van een toezichthouder of controleur, zoals een accountant of notaris, overbodig kan maken. Dat kan veel processen efficiënter maken. Vooral op het gebied van controle en de overdracht van waarde. Als blockchain developer ga je bijvoorbeeld een blockchain database bouwen. In vacatures voor een blockchain developer wordt er vaak gevraagd naar een software developer met kennis van een of meer programmeertalen en bijvoorbeeld ervaring met cybersecurity.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van blockchain developer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van blockchain developer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is blockchain developer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van blockchain developer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een blockchain developer bedraagt 4%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een blockchain developer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een blockchain developer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een blockchain developer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend blockchain developer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen blockchain developer

Blockchain developer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor blockchain developer.

Vacatures blockchain developer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als blockchain developer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is blockchain developer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Software engineer
 2. KYC analist
 3. Programmeur
 4. Jurist
 5. Hacker

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.