Medewerker handhaving worden
 

Medewerker handhaving worden

Medewerker handhaving worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
34%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een medewerker handhaving?

Een medewerker handhaving of handhavingsspecialist spoort misbruik van sociale voorzieningen op. Denk bij misbruik aan mensen die bewust verkeerde gegevens opgeven in de hoop een subsidie of toeslag te krijgen. Dit wordt ook wel misbruik- en oneigenlijk gebruik van de door de overheid verstrekte voorzieningen genoemd. Als handhavingsspecialist werk je meestal in opdracht van of in dienst van overheden. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit verrichten van handhavingsonderzoeken n.a.v. fraudetips, het screenen van volledige bestanden of specifieke themacontroles, beoordelen van klantgegevens en/of juiste woon- en leefsituatie in relatie tot wetgeving, voeren van handhavingsgesprekken, afleggen van (onaangekondigde) huisbezoeken, verrichten van heimelijke waarnemingen, zorgdragen voor nauwkeurige, objectieve en feitelijke verslaglegging, vertalen van volledig onderzoek naar juridisch advies, onderhouden van contact en samenwerken met instanties als UWV, politie en de Belastingdienst. Het werk van een handhaver heeft wel wat weg van of lijkt erg op dat van een rechercheur en wordt daarom soms ook wel een sociaal rechercheur genoemd.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken medewerker handhaving

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van medewerker handhaving. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is medewerker handhaving misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Ondernemend Intellectueel

Toekomst beroep medewerker handhaving

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een medewerker handhaving bedraagt 34%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een medewerker handhaving binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen medewerker handhaving

Medewerker handhaving worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor medewerker handhaving.

Vacatures en salarissen medewerker handhaving

Het gemiddeld jaarsalaris van een medewerker handhaving bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Vacatures konden niet opgehaald worden, probeer het later nog eens of ga nu naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is medewerker handhaving niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken medewerker handhaving

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) medewerker handhaving maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een medewerker handhaving CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!