A&O psycholoog worden
 

A&O psycholoog worden

A&O psycholoog worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een a&o psycholoog?

Wil jij A&O psycholoog worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor A&O psychologen. Maar wat doet een A&O psycholoog eigenlijk? Werken als A&O psycholoog betekent dat je de principes uit de psychologie toepast op personeelsbeleid, bestuur, management, verkoop en marketingproblemen. Activiteiten kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op beleidsplanning, testen en selecteren van personeel, training en ontwikkeling van personeel en organisatorische ontwikkeling en analyse. Als A&O psycholoog kun je ook als consultant werken en het management van een organisatie adviseren om bijvoorbeeld de werkomgeving en arbeidsproductiviteit te verbeteren. A&O psycholoog worden? Een A&O psycholoog op universitair niveau word je door na je bachelor in je master te kiezen voor de richting A&O of vakken te kiezen die hierbij horen. Een A&O psycholoog wordt ook wel een arbeid- en organisatiepsycholoog of organisatiepsycholoog genoemd. In vacatures wordt er niet vaak om een A&O psycholoog gevraagd. Veel A&O psychologen werken als assessmentpsycholoog, HR specialist of bijvoorbeeld recruiter. Op hbo-niveau kun je de studie toegepaste psychologie volgen. Hiermee kun je geen klinisch psycholoog worden. Maar je komt wel voor functies in aanmerking op het gebied van HRM en training. Bijvoorbeeld als trainer, coach, recruiter of loopbaanadviseur.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van a&o psycholoog bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van a&o psycholoog. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is a&o psycholoog misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van a&o psycholoog verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een a&o psycholoog bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een a&o psycholoog binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een a&o psycholoog?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een a&o psycholoog met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend a&o psycholoog. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen a&o psycholoog

A&O psycholoog worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor a&o psycholoog.

Vacatures a&o psycholoog

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als a&o psycholoog? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is a&o psycholoog niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Consultant
 2. Advocaat
 3. Business controller
 4. Online marketeer
 5. Marktonderzoeker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.