Mbo-beroepen

Op zoek naar een overzicht met alle mbo-beroepen? Bekijk alle mbo-beroepen via de beroepenzoeker en klik door naar het mbo-beroep van je keuze. Voor meer informatie over werkzaamheden, opleidingen, salaris, vacatures, robotisering en passende persoonlijkheidskenmerken. Met mbo wordt middelbaar beroepsonderwijs bedoeld. Het mbo kent vier niveaus. Na het behalen van het hoogste niveau, niveau 4, ben je een gespecialiseerd beroepsoefenaar en kun je, indien gewenst, doorstromen naar het hoger beroepsonderwijs (hbo). Mbo-3 staat gelijk aan een voltooide vakopleiding en hiermee kun je aan de slag als zelfstandige vakvrouw of vakman. Mbo-2 en mbo-1 leiden op tot medewerker of assistent. Wil je weten welke mbo-beroepen bij je passen? Doe dan eerst de beroepentest mbo.

mbo-beroepen

Complete beroepenlijst met mbo-beroepen

Klik op 'alle mbo-beroepen' en de beroepenzoeker toont je alle beroepen op middelbaar niveau. Je ziet in een oogopslag, per mbo-beroep, hoeveel vacatures er zijn en hoe groot de kans op robotisering is. Het overzicht met mbo-beroepen is zeer compleet en is inclusief de door de MBO Raad en MBO Stad erkende beroepen waarvoor je een mbo-opleiding kunt volgen.

ALLE MBO-BEROEPEN

In de getoonde lijst met mbo-beroepen kun je bij elk beroep doorklikken voor meer informatie over de werkzaamheden, mogelijke opleidingen, gemiddeld jaarsalaris, actuele vacatures en robotiseringspercentage. Je kunt de lijst met mbo-beroepen ook verder aanpassen op basis van je interesses. Ben je bijvoorbeeld alleen op zoek naar ondernemende of artistieke mbo-beroepen? Selecteer dan het gewenste persoonlijkheidskenmerk of combinatie van kenmerken en de beroepenzoeker toont je de gewenste mbo-beroepen.

Beroepentest mbo

Wil je weten welke mbo-beroepen bij je persoonlijkheid passen? Doe dan de mbo beroepskeuzetest en ontdek welke beroepen op middelbaar niveau goed bij je passen. Kies een mbo-beroep dat bij je past. Je zult dan over het algemeen gelukkiger en succesvoller zijn. 

BEROEPENTEST MBO