Programmeer opleidingen

Keuzehulp voor het vinden van een geschikte programmeer opleiding

Programmeurs hebben de banen voor het uitkiezen. Zeker de programmeurs die kunnen programmeren in een veelgevraagde programmeertaal. Wil je programmeur worden? Overweeg je een carrièreswitch tot programmeur en wil je je laten omscholen? Of heb je al programmeerervaring en wil je een andere taal leren of nog beter worden in je vak? Gebruik dan deze keuzehulp voor het vinden van de programmeer opleiding die bij je past.


Leren programmeren – omscholen tot programmeur

Voordat je een bepaalde programmeertaal gaat leren is het van belang dat je reeds bekend bent met de basisprincipes van programmeren. Er zijn steeds meer aanbieders van trainingen die je in een paar dagen de basisprincipes aanleren van het programmeren.

Programmeren voor Beginners

 

 

 

Of je nu je digitale skills wilt upgraden of een carrière-switch wilt maken naar programmeur. Met deze online opleiding van Winc Academy kan je ieder moment starten, in je eigen tempo werken en krijg je persoonlijke begeleiding.

Door: Winc Academy
Hoe: Individueel
Waar: Online/E-learning
Prijs: € 295

Meer informatie | Gratis brochure aanvragen

Leren programmeren

 

 

 

Voordat je kunt starten met een programmeercursus als Python, JAVA of een van de vele andere talen is het van belang dat je bekend bent met een aantal basistechnieken. De cursus Leren programmeren is bestemd voor iedereen die een programmeertaal wil gaan leren.

Door: CLS Trainingen
Hoe: Klassikaal (8 deelnemers), verspreid over 2 dagen
Waar: Online & diverse locaties in het land
Prijs: € 895

Meer informatie | Gratis brochure aanvragen

Front-end programmeren en webdesign

Front-end programmeurs werken boven de motorkap. Hiermee wordt bedoeld dat hij of zij zich vooral bezighoudt met dat wat gebruikers zien, ook wel de voorkant (front-end) genoemd. Een front-end programmeur zorgt voor een functioneel, mooi ontwerp met een optimale gebruikerservaring. Een front-end programmeur wordt vaak ook een webdeveloper genoemd. Webdesigners houden zich meer bezig met het design van een site of app. Afhankelijk van hun programmeerkennis zetten ze dit design om in een werkende site of laten dit door een webdeveloper doen.

Webdesign

 

 

 

Aan het einde van de cursus Webdesign kan je met behulp van de meest gebruikte webdesign talen WordPress of HTML en CSS een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website opzetten. En het mooie is dat je dit tijdens de training leert door je eigen website in jouw eigen huisstijl te maken.

Door: CLS Trainingen
Hoe: Klassikaal (8 deelnemers), verspreid over 4 dagen
Waar: Diverse locaties in het land
Prijs: € 1395

Meer informatie | Gratis brochure aanvragen

De meest gevraagde programmeurs

De IT-vacaturesite &Work houdt jaarlijks bij welke programmeertalen het meest gevraagd zijn. Het blijkt dat de meest gevraagde programmeertalen door de jaren heen vrij stabiel zijn. Het kunnen programmeren in deze talen is dus min of meer een garantie voor een goed betaalde baan. Hieronder zie je de meest gevraagde programmeur beroepen met een link naar passende opleidingen.

1. Java programmeur

Java is wereldwijd de meeste gebruikte programmeertaal. Veel mobiele telefoons draaien op Java, internetbankieren doe je meestal m.b.v. Java en het populaire spel Minecraft is ook in Java geschreven.

Java opleidingen (via Springest)

2. Python programmeur

Python is een programmeertaal waarbij de nadruk ligt op leesbare code. Deze taal is daardoor relatief eenvoudig te leren en wordt steeds meer toegepast. Er ontstaat daardoor steeds meer vraag naar Pythons programmeurs.

Python opleidingen (via Springest)

3. C-programmeur

De programmeertaal C is relatief oud (begin jaren 70) waardoor er nog steeds veel bedrijven en organisaties zijn die heer mee werken. Daarnaast zijn veel andere programmeertalen voortgekomen uit, beïnvloedt door of deels gebaseerd op deze taal. Zoals C++, Objective-C, Java, C# en PHP.

Opleidingen programmeren in C (via Springest)

4. C++ programmeur

C++ is ooit (in de jaren 80) geschreven als verbetering van het oude en veelgebruikte C. C++ biedt daardoor een aantal verbeteringen en uitbreidingen maar wordt wel gezien als een vrij ingewikkelde taal om te leren. Desalniettemin is de vraag naar C++ programmeurs nog steeds heel hoog.

Opleidingen programmeren in C++ (via Springest)

5. JavaScript programmeur

JavaScript is een andere taal dan Java. JavaScript wordt vooral gebruikt om webpagina's interactief te maken en webapplicaties te ontwikkelen. Juist deze toepassing maakt dat er veel vraag is naar JavaScript ontwikkelaars.

JavaScript opleidingen (via Springest)

6. C# programmeur

De programmeertaal C# is ontwikkeld door de IT-reus Microsoft en is een tegenhanger van het populaire en veelgebruikte Java. Veel systemen draaien op Microsoft-software waardoor de vraag naar C# programmeurs onverminderd groot is.

Opleidingen programmeren in C# (via Springest)

7. PHP Programmeur

PHP wordt gezien als een van de eenvoudigste talen. PHP is zeer populair, makkelijk te leren en er is een brede ondersteuning mogelijk op het internet. PHP wordt vooral gebruikt voor het maken van webapplicaties, zoals blogs, online fora en contentmanagementsystemen.

PHP opleidingen (via Springest)

8. SWIFT Programmeur

SWIFT is een relatief nieuwe taal (2014) en is ontwikkeld door Apple voor haar besturingssystemen. Met SWIFT kun je bijvoorbeeld apps voor op iPhones ontwikkelen. Vanwege de populariteit van Apple is er ook steeds meer vraag naar SWIFT programmeurs.  

SWIFT opleidingen (via Springest)

Hbo-opleidingen tot informaticus

Wil je de officiële weg bewandelen? Overweeg dan een hbo-opleiding tot informaticus. Je beschikt dan over een brede basis waarmee je aan de slag kunt in de IT-wereld. Van programmeur tot IT-manager. Na een opleiding informatica kun je je gaan bezighouden met het ontwikkelen, testen en implementeren van software. Maar denk ook aan het analyseren van bedrijfsprocessen en informatiesystemen of het toezicht houden op een stabiel databeheer. Na een opleiding hbo-informatica kun je bij veel organisaties terecht, zoals: IT-bedrijven, banken, overheidsinstellingen, softwarehuizen en verzekeringsmaatschappijen. Een opleiding tot informaticus is voor iedereen toegankelijk. Of je nu net van school komt of halverwege je carrière zit. Bij de meeste opleidingen moet je wel kunnen aantonen dat je minimaal een havo-diploma hebt behaald.

HBO Informatica

 

 

 

Het HBO-programma Informatica biedt de basis die iedere ICT'er nodig heeft. Voor deze opleiding is geen vooropleiding vereist en leer je in korte tijd de belangrijkste kennis en vaardigheden van een ICT’er. Na afronding kun je doorstromen naar de bacheloropleiding Informatica.

Door: LOI
Hoe: Individueel of klassikaal
Waar: Online en diverse locaties in het land
Prijs: € 239 (thuisstudie) / € 349 (klassikaal) per maand

Meer informatie | Studiegids aanvragen

HBO-bachelor Informatica

 

 

 

Carrière maken in de ICT? Kies dan voor de HBO-bachelor Informatica. De propedeuse biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Zo kun je bepalen welke richting bij je past. Pas na de propedeuse maak je een keuze voor een van de hoofdrichtingen: Software Engineering, Bedrijfskundige Informatica of Technische Informatica.

Door: LOI
Hoe: Individueel of klassikaal
Waar: Online en diverse locaties in het land
Prijs: € 179 (thuisstudie) / € 259 (klassikaal) per maand

Meer informatie | Studiegids aanvragen

Programmeer opleidingen op mbo-niveau

Ook op mbo-niveau zijn er genoeg programmeer opleidingen. Deze opleidingen zijn doorgaans minder breed en leiden je op tot programmeer van een bepaalde taal of toepassing, zoals applicatieontwikkelaar.

 

Programmeertaal opleidingen mbo-niveau

 

 

 

Via Springest vind je diverse programmeer opleidingen op mbo-niveau. Je leert dan een veelgevraagde taal als PHP, JavaScript of SWIFT waarna je vrijwel zeker ergens aan de slag kunt.

Toon opleidingen

 

Past het beroep programmeur bij mij?

Twijfel je of het beroep programmeur wel bij je past? Stel je zelf dan de volgende vragen. Ben je iemand die het leuk vindt om te puzzelen, raadsels op te lossen? Ben je onderzoekend ingesteld? Ben je analytisch? Dan beschik je over de juiste persoonlijkheidseigenschappen voor het beroep van programmeur (developer). Volgens het RIASOC-model voor beroepskeuze zijn programmeurs vooral intellectueel en conventioneel. Hiermee wordt bedoeld dat ze naast analytisch ook heel procedureel zijn ingesteld. Wil je weten in welke mate hij over deze kenmerken beschikt? Doe dan de gratis IT beroepentest.

 

IT BEROEPENTEST

 

Mocht het beroep van programmeur niet aansluiten bij je interesses? Niet getreurd. De IT wereld heeft niet alleen behoefte aan programmeurs. In de digitale wereld zijn er veel meer toekomstrijke banen die jou wellicht ook aanspreken. Met de IT beroepentest ontdek je welke dit zijn.