Teledetectietechnicus worden
 

Teledetectietechnicus worden

Teledetectietechnicus worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
61%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een teledetectietechnicus?

Toepassen van teledetectietechnologie om informatie te verkrijgen over gebieden die men niet zelf rechtsreeks kan waarnemen. Teledetectie is de techniek om informatie te verkrijgen over voorwerpen door middel van instrumenten die er niet rechtstreeks contact mee maken. Bekendste voorbeeld hiervan is de radar. In het Engels wordt teledetectie remote sensing genoemd. Tegenwoordig wordt teledetectie vooral gebruikt voor aardobservatie. Voor het verzamelen van gegevens over het aardoppervlak door middel van bijvoorbeeld satellieten, luchtballonnen en schepen. Gebieden die slecht bereikbaar of gevaarlijk zijn, kunnen dankzij teledetectie toch worden bekeken. Voornamelijk d.m.v. luchtfotografie en satellietfoto's. Bijvoorbeeld voor het verkrijgen van informatie ten behoeve van het lokaliseren van natuurlijke hulpbronnen, voor stadsplanning of voor de nationale veiligheid. Je zult niet snel een vacature vinden voor een teledetectietechnicus. Eerder voor functies waarin teledetectie technieken worden toegepast. Bijvoorbeeld bij een mechatronica engineer of GIS specialist.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken teledetectietechnicus

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van teledetectietechnicus. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is teledetectietechnicus misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Intellectueel Conventioneel

Toekomst beroep teledetectietechnicus

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een teledetectietechnicus bedraagt 61%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een teledetectietechnicus binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen teledetectietechnicus

Teledetectietechnicus worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor teledetectietechnicus.

Vacatures en salarissen teledetectietechnicus

Het gemiddeld jaarsalaris van een teledetectietechnicus bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Vacatures konden niet opgehaald worden, probeer het later nog eens.

Is teledetectietechnicus niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken teledetectietechnicus

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) teledetectietechnicus maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een teledetectietechnicus CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!