Commissioning engineer worden
 

Commissioning engineer worden

Commissioning engineer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een commissioning engineer?

In Nederland wordt er steeds vaker gevraagd om een commissioning engineer. Commissioning is een Engels woord voor inbedrijfstelling. En dat woord geeft al aardig goed weer wat een commissioning engineer doet. Namelijk ervoor zorgen dat een fabriek, machines, productielijn, softwarepakket of andere technische installaties in gebruik genomen kunnen worden. Vaak zijn dat installaties die bij een klant staan. Het werk van een commissioning engineer vraagt om een brede technische achtergrond. Je moet immers installaties kunnen controleren en keuren. Pas na jouw komst zullen installaties in gebruik genomen worden. Je werkzaamheden zijn heel divers. Je houdt je bezig met stakeholdermanagement (managen van verwachtingen bij klant, jouw bedrijf, leveranciers en andere belanghebbenden), vastleggen van documentatie en het communiceren hiervan, controle- en keuringswerkzaamheden en veel samenwerken en overleggen. Hoe word je commissioning engineer? Vaak wordt er gevraagd om iemand met een achtergrond als werktuigbouwkundige, elektro engineer of software engineer. Afhankelijk van het soort project en de installaties die gerealiseerd moeten worden. Het is een beroep waarbij je onderzoekend moet zijn ingesteld, het is geen standaard kantoorbaan en je moet tot slot goed kunnen organiseren.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken commissioning engineer

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van commissioning engineer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is commissioning engineer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep commissioning engineer

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een commissioning engineer bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een commissioning engineer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen commissioning engineer

Commissioning engineer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor commissioning engineer.

Vacatures en salarissen commissioning engineer

Het gemiddeld jaarsalaris van een commissioning engineer bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Vacatures konden niet opgehaald worden, probeer het later nog eens of ga nu naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is commissioning engineer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & intellectueel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Werktuigbouwkundige
 2. Chirurg
 3. Elektromonteur
 4. Automonteur
 5. Laborant

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.