De Beste Vacaturesites

27 maart 2022, update 11 januari 2024
Er zijn heel veel vacaturesites. Maar welke vacaturesites kan je het beste gebruiken? Hieronder staan bekende en minder bekende vacaturesites. Je kan daarbij onderscheid maken tussen algemene sites en specifieke vacaturesites. Algemene vacaturesites zijn er voor iedereen en bieden veel verschillende soorten vacatures aan. Er zijn ook vacaturesites die zich alleen richten tot een bepaalde branche, regio of doelgroep. Ontdek nu welke vacaturesite het beste aan jouw wensen voldoet.

beste vacaturesites

Overzicht algemene vacaturesites

Adzuna 

De relatief nieuwe vacaturesite Adzuna is een metazoekmachine voor vacatures. Dit betekent dat ze ook de vacatures tonen van ander vacaturesites. Je kunt daardoor bijna alle vacatures vinden die er op dit moment zijn. Voordeel van Adzuna is daarnaast dat je ook bij ieder beroep kunt zien hoe veel je kunt verdienen.

Indeed

Indeed is net als Adzuna een metazoekmachine die ook de vacatures toont van andere vacaturesites en daardoor qua aanbod van vacatures vrijwel even groot is. Indeed toont echter geen salarisinformatie. Wel handig is dat ze de meest aangeboden functies laten zien per regio of stad.

Nationale Vacaturebank

Nationale Vacaturebank beweert de grootste vacaturebank van Nederland te zijn. In absolute aantallen is dit niet het geval en dat komt doordat Nationale Vacaturebank geen metazoekmachine is en alleen eigen vacatures toont. Wel is de site van Nationale Vacaturebank erg prettig in het gebruik. Je kunt er vacatures zoeken en selecteren op bijvoorbeeld branche, functiegroep, opleidingsniveau, locatie en soort dienstverband. Het oude JobTrack is nu ook onderdeel van de Nationale Vacaturebank.

Jobbird

Jobbird is opgericht door de voormalig eigenaar van de Nationale Vacaturebank. Qua grootte en aanbod van vacatures zit Jobbird een beetje tussen de metazoekmachines (Adzuna en Indeed) en grotere vacaturesites (Nationale vacaturebank en Monsterboard) in. De site heeft extra functionaliteiten, zoals het plaatsen van een CV waardoor potentiële werkgevers je kunnen vinden en benaderen. Jobbird is overgenomen door YoungCapital.

Monsterboard

Monsterboard is een wereldwijde vacaturesite met vestigingen in diverse landen, waaronder Nederland. Monserboard is momenteel onderdeel van uitzendbureau Randstad waardoor je op de site van Monsterboard vooral vacatures zult tegenkomen van dit uitzendbureau en haar dochter Tempo-Team. Qua navigatie is Monsterboard vergelijkbaar met andere vacaturesites en niet erg onderscheidend.

Manpower

Manpower bestaat al sinds 1948 en is een wereldwijde vacaturesite. In Nederland hebben ze diverse vestigingen en een vacaturesite met veel verschillende functies. Je kan via hun webiste vacatures selecteren en zoeken op basis van jouw wensen. Zoek bijvoorbeeld per functie, vakgebied, opleidingsniveau of locatie en vind jouw nieuwe baan.

Werk.nl

Werk.nl is de vacaturesite van het UWV. Als mensen werkloos worden, helpt het UWV hen met het vinden van een nieuwe baan en krijgen ze onder bepaalde voorwaarden een uitkering. Op werk.nl vind je relatief veel functies op middelbaar en lager niveau. Werkgevers kunnen gratis hun vacatures plaatsen op werk.nl. Wel stelt het UWV een aantal eisen aan het plaatsen van de vacatures.

LinkedIn

LinkedIn is eigenlijk geen vacaturesite maar wel onontbeerlijk, zeker voor hoger opgeleiden, als je serieus op zoek bent naar ander werk. Officieel is LinkedIn een sociaal netwerk voor professionals. Maar je kunt het ook zien als een grote onlinedatabase van cv’s. Jouw profiel functioneert als een cv waardoor je door recruiters en anderen gevonden en benaderd kunt worden. Tegelijkertijd kun je via mensen waarmee je gelinkt bent andere bedrijven en personen benaderen. Bijvoorbeeld om te netwerken of voor het verkrijgen van informatie over een functie, bedrijf of sector.

 

Overzicht gespecialiseerde vacaturesites

Jigler – Voor mensen die op zoek zijn naar ‘doe’ banen

Jigler is een relatief nieuwe vacaturesite waar je vooral vacatures vindt waarbij je met je handen moet werken of actief bezig bent. Het zijn dus vaak vacatures waarbij het werk weinig lijkt op dat van een kantoorbaan. Dit worden ook wel realistische beroepen genoemd.

Intermediair – Voor hoger opgeleiden

Intermediair was vroeger hét papieren tijdschrift voor vacatures voor hoger opgeleiden. Met de komt van internet en vele online concurrenten is Intermediair haar leidende positie als vacaturesite voor hoger opgeleiden kwijtgeraakt en meer een online carrièresite geworden met relatief weinig vacatures.

YoungCapital – Voor jongeren

YoungCapital is eigenlijk een combinatie van een werving en selectiebureau en een uitzendbureau dat zich richt op jongeren en middelbaar en hoger opgeleiden. De naam YoungCapital geeft al aan dat vooral geïnteresseerd zijn in jongeren maar ook mensen met relevante werkervaring komen in aanmerking voor sommige functies. Op YounCapital kun je ook diverse testen maken en een profiel aanmaken waardoor potentiële werkgevers beter kunnen bepalen of je geschikt bent voor een functie.

VacaturesInFarma – Voor vacatures in de farmaceutische industrie

De farmaceutische industrie bestaat uit bedrijven die medicijnen maken, distribueren en verkopen. VacaturesInFarma zorgt ervoor dat alle vacatures op de sites van de farmaceutische bedrijven worden getoond. Zo weet je zeker dat je geen vacature in de farmaceutische industrie hoeft te missen.

 

Welke vacaturesite kan je nu het beste gebruiken?

Als je weet wat je wilt en op zoek bent naar een vacature, kun je het beste terecht op een metazoekmachine voor vacatures zoals Adzuna. Dan weet je immers bijna zeker dat je geen vacature mist. Weet je niet zo goed wat je wilt, dan kan je op de meeste vacaturesites een CV achterlaten. Zodat werkgevers jou kunnen benaderen als ze jou interessant genoeg vinden. Zorg daarnaast voor een goed en actueel profiel op LinkedIn. Tot slot kan je een vacaturesite ook gebruiken als beroepskeuzetool. Dat klinkt misschien gek. Maar een vacaturesite bevat veel informatie die je ook heel goed voor jezelf kunt gebruiken. Hoe werkt dit? Dat kan je ontdekken op vacaturesites voor beroepskeuze.

Wil je ook in dit overzicht met vacaturesites staan? Dat kan, ga naar link aanmelden en vul het formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.