Security consultant worden
 

Security consultant worden

Security consultant worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
13%
gemiddeld jaarsalaris
€ 66.000,-
vacatures
53
 

Wat doet een security consultant?

Als er in vacature een security consultant gevraagd wordt, is de kans zeer groot dat het hier om een IT functie gaat. Voor veel bedrijven en organisaties is het van groot belang dat ze qua IT voldoende beschermd zijn. Denk daarbij aan veilig gebruik van online diensten en de beveiliging van databases, servers en websites. Als security consultant adviseer je bedrijven hierin. Je werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het uitwerken van de verzamelde wensen en eisen tot een concreet plan, geven van presentaties, organiseren van workshops, op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen om zo de klant altijd te kunnen voorzien van de best mogelijk oplossing. Als security consultant werk je nauw samen met of stuur je cyber security specialisten, software developers en hackers aan om er voor te zorgen dat software en databases goed beschermd zijn. Het uiteindelijke doel van de security consultant is het verhogen van de informatie beveiliging, op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van security consultant bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van security consultant. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is security consultant misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van security consultant verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een security consultant bedraagt 13%. Dat betekent dat de kans onder gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een security consultant binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een security consultant?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 66.000,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een security consultant met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend security consultant. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen security consultant

Security consultant worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor security consultant.

Vacatures security consultant

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als security consultant? Bekijk hieronder de vacatures.


Is security consultant niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Consultant
 2. Advocaat
 3. Business controller
 4. Online marketeer
 5. Marktonderzoeker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.