Diergeneeskundige worden
 

Diergeneeskundige worden

Diergeneeskundige worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
21
 

Wat doet een diergeneeskundige?

Een diergeneeskundige is iemand die helpt bij en onderzoekt doet naar dierziektes. Ander geformuleerd. Een diergeneeskundige houdt zich bezig met het uitvoeren van medisch onderzoek in een laboratorium gespecialiseerd in de behandeling en diagnose van dierziektes. Denk aan het prepareren van vaccins en serums om ziektes te voorkomen. Weefselmonsters voorbereiden, bloedmonsters nemen en uitvoeren van laboratoriumonderzoek zoals urineanalyse en analyse van bloedwaarden. Reinigen en steriliseren van instrumenten en materialen en onderhouden van uitrusting en apparatuur. Kunnen eventueel een dierenarts ondersteunen bij chirurgische behandelingen. Wordt ook een laborant op het gebied van diergeneeskunde genoemd.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken diergeneeskundige

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van diergeneeskundige. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is diergeneeskundige misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Intellectueel

Toekomst beroep diergeneeskundige

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een diergeneeskundige bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een diergeneeskundige binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen diergeneeskundige

Diergeneeskundige worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor diergeneeskundige.


Is diergeneeskundige niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken diergeneeskundige

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) diergeneeskundige maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een diergeneeskundige CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!