Game developer worden
 

Game developer worden

Game developer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
22%
gemiddeld jaarsalaris
€ 68.750,-
vacatures
34
 

Wat doet een game developer?

Een game developer, game designer of game ontwerper is verantwoordelijk voor het ontwerpen van essentiële features van elektronische spellen die je kunt doen op een PC, mobiel of een ander device (hardware) zoals een speciale spelcomputer. Tot het takenpakket behoren uitwerken van innovatieve spellen, rollenspellen, verhaallijnen en biografieën van personages en het creëren en bijhouden van designdocumentatie. Games worden niet alleen ontwikkeld voor de consumentenmarkt. Maar ook voor bedrijven. Steeds meer bedrijven bieden hun diensten in de vorm van games aan. Dit wordt ook wel serious gaming genoemd, het ontwikkelen van spellen met een ander doel dan puur vermaak. Denk bijvoorbeeld aan assessments in de vorm van een spel. Sommige ontwerpers geven leiding aan en werken samen met anderen om de spellen te realiseren volgens het ontwerp. Andere benamingen voor dit beroep zijn spelontwerper of video game-ontwerper. Voor de meeste functies wordt een opleiding op hoger beroepsonderwijs gevraagd. Maar er zijn ook functies en opleidingen op middelbaar niveau voor game developer.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van game developer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van game developer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is game developer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van game developer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een game developer bedraagt 22%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een game developer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een game developer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 68.750,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een game developer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend game developer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen game developer

Game developer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor game developer.

Vacatures game developer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als game developer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is game developer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.