Instrumentenmaker worden
 

Instrumentenmaker worden

Instrumentenmaker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
38%
gemiddeld jaarsalaris
€ 31.200,-
vacatures
21
 

Wat doet een instrumentenmaker?

Een mechanisch technicus of instrumentenmaker houdt zich bezig met het toepassen van theorie en principes van werktuigbouwkunde om machines en uitrusting aan te passen, te ontwikkelen, te testen of te kalibreren. Vaak onder leiding van of in opdracht van bijvoorbeeld een ingenieur. Als instrumentmaker werk je vaak met precisieapparatuur. Als instrumentmaker maak je instrumenten. Hiervoor bedenk je oplossingen voor de constructie van prototypes, verbeter je het ontwerp, denk je mee en vooruit, werk je kostenbewust en blijf je op de hoogte in het vakgebied. In de lucht- en ruimtevaart, in ziekenhuizen en tandartspraktijken, in laboratoria, in televisiestudio’s en computerbedrijven; overal kom je fijnmechanische techniek tegen. Dit zijn vaak ook de opdrachtgevers of werkgevers voor instrumentenmakers. Als je als instrumentenmaker microscopen en andere instrumenten maakt die nodig zijn om onderzoek te kunnen doen, heet je een researchinstrumentenmaker.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken instrumentenmaker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van instrumentenmaker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is instrumentenmaker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Intellectueel

Toekomst beroep instrumentenmaker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een instrumentenmaker bedraagt 38%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een instrumentenmaker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen instrumentenmaker

Instrumentenmaker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor instrumentenmaker.

Vacatures en salarissen instrumentenmaker

Het gemiddeld jaarsalaris van een instrumentenmaker bedraagt € 31.200,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is instrumentenmaker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken instrumentenmaker

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) instrumentenmaker maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een instrumentenmaker CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!