Kinderarts worden
 

Kinderarts worden

Kinderarts worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
45
 

Wat doet een kinderarts?

Een kinderarts is een medisch specialist die ziekten en letsel bij kinderen diagnosticeert, behandelt en helpt voorkomen. Veel kinderartsen zijn gespecialiseerd in bijvoorbeeld diabetes, nieraandoeningen of ontwikkelingsproblematiek. Een kinderarts moet goed kunnen communiceren met veelal jonge patiënten. Dit vraagt om andere vaardigheden dan bijvoorbeeld een chirurg of patholoog. Wil je kinderarts worden? Dan zal je een opleiding geneeskunde moeten volgen aan een universiteit. Waarna je je kunt specialiseren tot kinderarts. Is het niet (meer) mogelijk om een opleiding geneeskunde te volgen? Dan zijn er genoeg kansrijke opleidingen om alsnog aan de slag te kunnen in de medische wereld. Bijvoorbeeld als verpleegkundige op een afdeling waar ze kinderen behandelen. Of als doktersassistent bij een huisartsenpost waar je ook veel contact zult hebben met jonge patiëntjes. Je kunt natuurlijk ook overwegen om te gaan werken als docent op een lagere school of als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken kinderarts

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van kinderarts. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is kinderarts misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Intellectueel Sociaal

Toekomst beroep kinderarts

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een kinderarts bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een kinderarts binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen kinderarts

Kinderarts worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor kinderarts.


Is kinderarts niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken kinderarts

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) kinderarts maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een kinderarts CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!