Kinderarts worden
 

Kinderarts worden

Kinderarts worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
3
 

Wat doet een kinderarts?

Een kinderarts is een medisch specialist die ziekten en letsel bij kinderen diagnosticeert, behandelt en helpt voorkomen. Veel kinderartsen zijn gespecialiseerd in bijvoorbeeld diabetes, nieraandoeningen of ontwikkelingsproblematiek. Een kinderarts moet goed kunnen communiceren met veelal jonge patiënten. Dit vraagt om andere vaardigheden dan bijvoorbeeld een chirurg of patholoog. Wil je kinderarts worden? Dan zal je een opleiding geneeskunde moeten volgen aan een universiteit. Waarna je je kunt specialiseren tot kinderarts. Is het niet (meer) mogelijk om een opleiding geneeskunde te volgen? Dan zijn er genoeg kansrijke opleidingen om alsnog aan de slag te kunnen in de medische wereld. Bijvoorbeeld als verpleegkundige op een afdeling waar ze kinderen behandelen. Of als doktersassistent bij een huisartsenpost waar je ook veel contact zult hebben met jonge patiëntjes. Je kunt natuurlijk ook overwegen om te gaan werken als docent op een lagere school of als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van kinderarts bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van kinderarts. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is kinderarts misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van kinderarts verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een kinderarts bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een kinderarts binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een kinderarts?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een kinderarts met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend kinderarts. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen kinderarts

Kinderarts worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor kinderarts.

Vacatures kinderarts

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als kinderarts? Bekijk hieronder de vacatures.


Is kinderarts niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.