Patholoog worden
 

Patholoog worden

Patholoog worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
8
 

Wat doet een patholoog?

Een patholoog is een medisch specialist en bestudeert en onderzoekt het (cel-)weefsel van een patiënt om de aanwezigheid en de progressie van ziekten vast te kunnen stellen. Hij legt daartoe het weefsel onder een microscoop. Er wordt dan bijvoorbeeld gezocht naar kankercellen. Ook bij forensisch onderzoek wordt vaak gebruikgemaakt van de diensten van een patholoog. Een patholoog is echter geen lijkschouwer of forensisch arts. Een forensisch arts kan de hulp inroepen van een patholoog om de doodsoorzaak van iemand vast te stellen door het doen van bijvoorbeeld een autopsie waarbij de patholoog in het lichaam van een overleden persoon onderzoek doet. Wil je patholoog worden? Dan zal je een opleiding geneeskunde moeten volgen aan een universiteit. Waarna je je kunt specialiseren tot patholoog. Is het niet (meer) mogelijk om een opleiding geneeskunde te volgen? Dan zijn er genoeg kansrijke opleidingen om alsnog aan de slag te kunnen in de medische wereld. Bijvoorbeeld als verpleegkundigedoktersassistenttandartsassistent, apothekersassistent of zorgcoördinator.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken patholoog

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van patholoog. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is patholoog misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Intellectueel Realistisch

Toekomst beroep patholoog

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een patholoog bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een patholoog binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.


Is patholoog niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken patholoog

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) patholoog maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een patholoog CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!