Medisch specialist worden
 

Medisch specialist worden

Medisch specialist worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een medisch specialist?

Een medisch specialist is een verzamelnaam voor diverse beroepen als gespecialiseerd arts. Binnen de groep van medische specialisten kun je onderscheid maken tussen verschillende soorten artsen. De ene groep artsen heeft bijvoorbeeld doorgaans meer contact met patiënten dan de andere medisch specialisten. Een kinderarts moet goed kunnen communiceren met patiënten terwijl dat bij een patholoog (weefselonderzoeker) minder belangrijk is. Daarnaast zijn er medisch specialisten waarbij het werk erg fysiek is. Bijvoorbeeld bij een orthopeed en chirurg. Terwijl er ook medische specialisten zijn die zich vooral toeleggen op onderzoek en analyse. Zoals internisten en neurologen. Wat zijn dan de gemeenschappelijke kenmerken van medisch specialisten? Voor alle medisch specialisten geldt over het algemeen dat zij intellectueel (onderzoekend) zijn ingesteld en daarnaast graag mensen willen helpen (hogere score op sociaal). Wil je medisch specialist worden? Dan zal je een opleiding geneeskunde moeten volgen aan een universiteit. Waarna je je kunt specialiseren in de richting die je het meeste aanspreekt, het beste bij je past. Is het niet (meer) mogelijk om een opleiding geneeskunde te volgen? Dan zijn er genoeg kansrijke opleidingen om alsnog aan de slag te kunnen in de medische wereld. Bijvoorbeeld als verpleegkundige, doktersassistent, tandartsassistenthelpende zorg en welzijn of zorgcoördinator.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken medisch specialist

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van medisch specialist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is medisch specialist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Toekomst beroep medisch specialist

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een medisch specialist bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een medisch specialist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen medisch specialist

Medisch specialist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor medisch specialist.

Vacatures en salarissen medisch specialist

Het gemiddeld jaarsalaris van een medisch specialist bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Vacatures konden niet opgehaald worden, probeer het later nog eens of ga nu naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is medisch specialist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Huisarts
 2. Diëtist
 3. Docent natuurkunde
 4. Coach
 5. Verpleegkundige

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.