Landbouwwetenschapper worden
 

Landbouwwetenschapper worden

Landbouwwetenschapper worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
9
 

Wat doet een landbouwwetenschapper ?

Als landbouwwetenschapper zorg je er voor dat er genoeg voedsel wordt geproduceerd zonder dat het de veiligheid negatief beïnvloed en/of de omgeving eronder lijdt. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit onderzoek doen naar de vermenigvuldiging, fysiologie, productie, oogst en management van gewassen, planten, struiken, bomen en kweekplanten, hun groei in verschillende bodems en beheersing van plagen. Of bestuderen van chemische, fysische, biologische en mineralogische samenstelling van bodems met betrekking tot de groei van planten en gewassen. Maar denk ook aan bodems indelen en in kaart brengen en onderzoek doen naar de effecten van verschillende behandelwijzen op bodem en opbrengst van gewassen. Een landbouwwetenschapper wordt soms ook wel een plant- en bodemkundige genoemd.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken landbouwwetenschapper

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van landbouwwetenschapper . Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is landbouwwetenschapper misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Intellectueel Realistisch

Toekomst beroep landbouwwetenschapper

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een landbouwwetenschapper bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een landbouwwetenschapper binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen landbouwwetenschapper

Landbouwwetenschapper worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor landbouwwetenschapper .

Vacatures en salarissen landbouwwetenschapper

Het gemiddeld jaarsalaris van een landbouwwetenschapper bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.


Is landbouwwetenschapper niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken landbouwwetenschapper

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) landbouwwetenschapper maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een landbouwwetenschapper CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!