Studierichting Recht & Bestuur

In het hoger onderwijs kan je onderscheid maken tussen tien studierichtingen. Een van deze studierichtingen is Recht & Bestuur. Binnen de studierichting Recht & Bestuur kan je kiezen uit verschillende studies. Zoals bestuurskunde of rechten. Hieronder staan nog meer voorbeeldstudies op hbo- en wo-niveau. Achter elke studie staan een of meer voorbeeldberoepen. Dat zijn dus de beroepen die je kunt gaan uitoefenen na het voltooien van deze studie op het gebied van Recht & Bestuur. Ook laten we je zien hoe je nog meer Recht & Bestuur studies kunt vinden die bij jou passen.

studierichting recht en bestuur

Hbo-studies Recht & Bestuur met voorbeeldberoepen

HBO Rechten (notarieel medewerker, juridisch medewerker)

Bestuurskunde/Overheidsmanagement (overheidsmanager)

 

Wo-studies Recht & Bestuur met voorbeeldberoepen

Notarieel recht (notaris)

Rechtsgeleerdheid (advocaat, jurist)

Fiscaal Recht (fiscalist)

Bestuurskunde (beleidsmedewerker, bestuurskundige)

 

Vind nog meer studies Recht & Bestuur

Alle studies kan je vinden op studiekeuze123.nl/opleidingen. Selecteer hier de studierichting Recht & Bestuur. Vervolgens kan je selecteren op hbo- en wo-niveau en daarbinnen op master of bachelor. Ook kan je Recht & Bestuur studies selecteren op provincie of stad. Bij elke studie kan je doorklikken voor meer informatie over zaken als eventuele toelatingseisen en de inhoud van de studie. Ook kan je zien wat het meest gekozen beroep is na de opleiding en hoe groot de kansen op de arbeidsmarkt zijn na je afstuderen.

 

Passen studies op het gebied van Recht & Bestuur bij mij?

Hoe weet je of een studie op het gebied van Recht & Bestuur bij jou past? Dat doe je vooral door te kijken naar de beroepen die je na een studie kunt volgen. Bij studies op hbo- en wo-niveau is dat soms lastig om te bepalen. Maar bij veel studierichtingen zijn er genoeg gemeenschappelijke kenmerken. Studies op het gebied van Recht & Bestuur leiden vooral op tot beroepen waarvoor je conventioneel en ondernemend moet zijn. Dit zijn twee van de zes kenmerken uit de RIASOC-theorie voor beroepskeuze. Met conventioneel wordt bedoeld dat mensen accuraat en betrouwbaar zijn. Met ondernemend wordt bedoeld dat mensen initiatiefrijk zijn en de verantwoordelijkheid nemen. Recht & Bestuur studies leiden daarnaast op tot beroepen die hoog scoren op sociaal en/of intellectueel. Sociale mensen zijn hulpvaardig en intellectuele mensen zijn leergierig en analytisch. Dus ben je iemand die te typeren is als conventioneel en/of ondernemend en dat in combinatie met sociaal en/of intellectueel? Dan is de kans groot dat veel studies op het gebied van Recht & Bestuur jou zullen aanspreken.Weet je niet hoe je scoort op deze kenmerken of ben je benieuwd welke studierichtingen bij jouw persoonlijkheid passen? Doe dan de studiekeuzetest.

STUDIEKEUZETEST