Persoonlijk begeleider worden
 

Persoonlijk begeleider worden

Persoonlijk begeleider worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
39%
gemiddeld jaarsalaris
€ 29.744,-
vacatures
256
 

Wat doet een persoonlijk begeleider?

Het beroep persoonlijk begeleider is eigenlijk een verzamelnaam voor functies waarin je specifieke doelgroepen ondersteunt. Bijvoorbeeld mensen met psychische problemen, gedragsproblemen of problemen op sociaal gebied. Dat kunnen jonge mensen zijn, maar ook bejaarden, asielzoekers of daklozen. Je begeleidt deze mensen bij dagelijkse dingen en helpt ze zo op weg naar een zelfstandig leven, zonder hulp van anderen. Als je mensen begeleid met een psychische of emotionele aandoening, heet je soms ook een assistent psychiatrie. Als je gehandicapte mensen ondersteunt, heet je een begeleider gehandicaptenzorg. Het beroep persoonlijk begeleider wordt ook wel persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen genoemd.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken persoonlijk begeleider

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van persoonlijk begeleider. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is persoonlijk begeleider misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Sociaal Realistisch

Toekomst beroep persoonlijk begeleider

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een persoonlijk begeleider bedraagt 39%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een persoonlijk begeleider binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen persoonlijk begeleider

Persoonlijk begeleider worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor persoonlijk begeleider.

Vacatures en salarissen persoonlijk begeleider

Het gemiddeld jaarsalaris van een persoonlijk begeleider bedraagt € 29.744,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is persoonlijk begeleider niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken persoonlijk begeleider

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) persoonlijk begeleider maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een persoonlijk begeleider CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!