Lifeguard worden
 

Lifeguard worden

Lifeguard worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
67%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
11
 

Wat doet een lifeguard?

Een badmeester, lifeguard of strandwacht wordt formeel een toezichthouder in recreatiegebieden genoemd. De werkzaamheden bestaan uit het in de gaten houden van en hulp bieden aan bezoekers van recreatiegebieden zoals zwembaden en stranden. Het werk van een badmeester of strandwacht kan vrij fysiek zijn. Op het strand of in een recreatiegebied ben je veel buiten en moet je vaak lopend, te fiets of in een voertuig patrouilleren. Maar ook in zwembaden ben je actief en zit je weinig stil. Daarnaast is het een mensgerichte functie. Je moet soms eerste hulp verlenen of mensen in nood redden. Tot slot help je mensen door hen te waarschuwen of te informeren.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van lifeguard bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van lifeguard. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is lifeguard misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van lifeguard verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een lifeguard bedraagt 67%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een lifeguard binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een lifeguard?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een lifeguard met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend lifeguard. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen lifeguard

Lifeguard worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor lifeguard.


Is lifeguard niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Ambulancechauffeur
 2. Mondhygiënist
 3. Thuishulp
 4. Huishoudelijke hulp
 5. Persoonlijk begeleider

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.