Bedrijfsarts worden
 

Bedrijfsarts worden

Bedrijfsarts worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
7
 

Wat doet een bedrijfsarts?

Als bedrijfsarts bestaan je werkzaamheden uit het toepassen van kennis van preventieve medicatie en volksgezondheid om gezondheidzorg voor groepen of personen in bedrijven te stimuleren en je helpt bij de preventie of vermindering van risico's op ziekten, letsel, handicaps of overlijden. Je houdt spreekuren in bedrijven of op een afgesproken locatie. Je adviseert bedrijven over het voorkomen en beperken van het ziekteverzuim binnen de organisatie. Waar werkt een bedrijfsarts? Als bedrijfsarts werk je meestal voor een arbodienst of organisatie die bedrijven helpt bij het realiseren van goede arbeidsomstandigheden en het terugdringen verzuim. Een bedrijfsarts wordt soms ook wel gezien of omschreven als een preventiearts of arbo arts.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van bedrijfsarts bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van bedrijfsarts. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is bedrijfsarts misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van bedrijfsarts verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een bedrijfsarts bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een bedrijfsarts binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een bedrijfsarts?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een bedrijfsarts met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend bedrijfsarts. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Als je kijkt naar een langere periode, dan bedraagt het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een bedrijfsarts € 74.000. Dat is bruto € 6.200 per maand. De aangeboden maandsalarissen variëren tussen € 5.300 per maand en ongeveer € 7.100 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor bedrijfsartsen met speciale of veel werkervaring.Opleidingen en cursussen bedrijfsarts

Bedrijfsarts worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor bedrijfsarts.


Is bedrijfsarts niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.