Coach worden
 

Coach worden

Coach worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
€ 36.417,-
vacatures
6446
 

Wat doet een coach?

Een coach helpt mensen om beter te functioneren. Vaak worden de begrippen coach en trainer door elkaar gebruikt. Maar heel zwart wit kun je stellen dat in de zakelijke dienstverlening een coach individuen helpt en een trainer ook groepen helpt en traint. Als coach stel je samen met je cliënt (coachee) vast wat de precieze behoefte is en hoe je als coach hierbij kunt helpen. Meestal ben je als coach gespecialiseerd en help je mensen die op dat terrein, jouw specialisatie, geholpen willen worden. Onderwerpen en terreinen waarop coaches zich specialiseren zijn bijvoorbeeld leiderschapscoaching (presteer beter als leider), Agile werken (Agile coach), relatiecoaching (als consulent relatiebemiddeling), personal coaching (vergroot bijvoorbeeld je persoonlijke effectiviteit of vind een goede balans tussen werk en privé), loopbaancoaching (als loopbaanadviseur), vitaliteitscoaching (gezond leven en werken) en coaching van vaardigheden en competenties. Het beroep coach is geen beschermd beroep en iedereen mag zich ook coach noemen. Wel zijn er belangenorganisaties waar je je als coach bij kunt aansluiten. Coach worden? Er zijn diverse opleidingen die je opleiden tot coach.

Naar opleidingen en vacatures

Persoonlijkheidskenmerken coach

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van coach. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is coach misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Sociaal Intellectueel

Toekomst beroep coach

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een coach bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een coach binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Vacatures en salarissen coach

Het gemiddeld jaarsalaris van een coach bedraagt € 36.417,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is coach niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken coach

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest