Begeleider gehandicaptenzorg worden
 

Begeleider gehandicaptenzorg worden

Begeleider gehandicaptenzorg worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
39%
gemiddeld jaarsalaris
€ 38.157,-
vacatures
572
 

Wat doet een begeleider gehandicaptenzorg?

Als begeleider gehandicaptenzorg begeleid en verzorg je mensen met een complexe of meervoudige beperking. Die beperking kan verstandelijk, lichamelijk of zintuiglijk zijn of een combinatie daarvan. Sommigen hebben naast hun verstandelijke beperking ook gedragsproblemen. Je begeleidt de mensen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en opvoeding, persoonlijke verzorging, wonen, vrije tijd, school of werk. Daarnaast verricht je verpleegtechnische handelingen, zoals het verschonen van een verband.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van begeleider gehandicaptenzorg bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van begeleider gehandicaptenzorg. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is begeleider gehandicaptenzorg misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van begeleider gehandicaptenzorg verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een begeleider gehandicaptenzorg bedraagt 39%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een begeleider gehandicaptenzorg binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een begeleider gehandicaptenzorg?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 38.157,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een begeleider gehandicaptenzorg met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend begeleider gehandicaptenzorg. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen begeleider gehandicaptenzorg

Begeleider gehandicaptenzorg worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor begeleider gehandicaptenzorg.

Vacatures begeleider gehandicaptenzorg

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als begeleider gehandicaptenzorg? Bekijk hieronder de vacatures.


Is begeleider gehandicaptenzorg niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Ambulancechauffeur
 2. Mondhygiënist
 3. Thuishulp
 4. Huishoudelijke hulp
 5. Persoonlijk begeleider

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.