Docent agrotechniek worden
 

Docent agrotechniek worden

Docent agrotechniek worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een docent agrotechniek?

Een docent agrotechniek geeft les op het gebied van landbouw. Gericht op technologie voor het duurzaam produceren van voedsel en agrarische producten. Mogelijke onderwerpen. Agronomie, wetenschap op het gebied van zuivel, visserij, tuinbouw, pluimvee, visserijbeheer, tuinbouwwetenschappen, management van arealen en behoud van landbouwgronden. Docent agrotechniek worden? Afhankelijk van het soort onderwijsinstelling waaraan je lesgeeft, is doorgaans een opleidingsniveau van hbo of hoger vereist. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je wel een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben. Een onderwijsbevoegdheid kun je halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van docent agrotechniek bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent agrotechniek. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is docent agrotechniek misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van docent agrotechniek verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een docent agrotechniek bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een docent agrotechniek binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een docent agrotechniek?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een docent agrotechniek met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend docent agrotechniek. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen docent agrotechniek

Docent agrotechniek worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor docent agrotechniek.

Vacatures docent agrotechniek

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als docent agrotechniek? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is docent agrotechniek niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.