Docent natuurkunde worden
 

Docent natuurkunde worden

Docent natuurkunde worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
€ 56.968,-
vacatures
60
 

Wat doet een docent natuurkunde?

De natuurkunde of fysica is de tak van wetenschap die algemene eigenschappen van materie, straling en energie onderzoekt en beschrijft. Als docent natuurkunde weet je als geen ander hoe je abstracte natuurkundige lesstof naar de belevingswereld van de leerlingen kan brengen. Je legt bijvoorbeeld uit hoe verschillende energiebronnen werken en hoe leerlingen de actieradius van een elektrische auto kunnen berekenen. In de les wissel je theorie af met aansprekende proeven en demonstraties die aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen. Je beschikt als docent Natuurkunde niet alleen over passie voor het vak, maar je hebt ook nog oog voor de leerlingen. Docent natuurkunde worden? Afhankelijk van het soort onderwijsinstelling waaraan je lesgeeft, is doorgaans een opleidingsniveau van hbo of hoger vereist. Op het gebied van natuurkunde. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je wel een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben. Een onderwijsbevoegdheid kun je halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van docent natuurkunde bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent natuurkunde. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is docent natuurkunde misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van docent natuurkunde verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een docent natuurkunde bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een docent natuurkunde binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een docent natuurkunde?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 56.968,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een docent natuurkunde met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend docent natuurkunde. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen docent natuurkunde

Docent natuurkunde worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor docent natuurkunde.

Vacatures docent natuurkunde

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als docent natuurkunde? Bekijk hieronder de vacatures.


Is docent natuurkunde niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.