Docent verpleegkunde worden
 

Docent verpleegkunde worden

Docent verpleegkunde worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
€ 51.000,-
vacatures
17
 

Wat doet een docent verpleegkunde?

Als docent verpleegkunde geef je onderwijs aan studenten verpleegkunde. Tot de taken behoren en werkzaamheden horen het verzorgen van diverse lessen van de vakken verpleegkunde, geneeskunde en communicatieve vaardigheden. Daarnaast begeleidt je studenten bij hun afstudeerscriptie, werk je samen met andere docenten, onderhoudt je contacten met het beroepenveld voor het begeleiden van stagiaires. Docent verpleegkunde worden? Afhankelijk van het soort onderwijsinstelling waaraan je lesgeeft, is doorgaans een opleidingsniveau van hbo of hoger vereist. Liefst hbo verpleegkunde. Van een docent verpleegkunde wordt over het algemeen ook verwacht dat hij of zij ook als verpleegkundige heeft gewerkt. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je daarnaast een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben. Een onderwijsbevoegdheid kun je halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit. Sommige onderwijsinstellingen stellen deze eis niet of helpen je bij het behalen van een onderwijsbevoegdheid.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken docent verpleegkunde

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent verpleegkunde. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is docent verpleegkunde misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Toekomst beroep docent verpleegkunde

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een docent verpleegkunde bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een docent verpleegkunde binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen docent verpleegkunde

Docent verpleegkunde worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor docent verpleegkunde.

Vacatures en salarissen docent verpleegkunde

Het gemiddeld jaarsalaris van een docent verpleegkunde bedraagt € 51.000,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is docent verpleegkunde niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Huisarts
 2. Diëtist
 3. Docent natuurkunde
 4. Coach
 5. Verpleegkundige

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.