Video editor worden
 

Video editor worden

Video editor worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
31%
gemiddeld jaarsalaris
€ 57.600,-
vacatures
4
 

Wat doet een video editor?

Als film of video editor bestaan je werkzaamheden uit het bewerken van bewegende beelden. Of dit nu films, video’s of animaties zijn. Ook moet je soms beweging creëren door het aan elkaar plakken van foto’s en of afbeeldingen en deze omzetten in een film. De video’s kunnen gebruikt worden voor verschillende platforms. Zoals websites en streamingdiensten. Soms bedenk je zelf een verhaal of lever je hier een bijdrage aan. Als editor van bewegende beelden zal je soms ook soundtracks of andere muziekstukken bewerken en de muziek synchroniseren (gelijk laten lopen) met beelden. Het werk van een video editor heeft veel overeenkomsten met dat van een AV-specialist of een vlogger. Omdat je soms ook zelf beelden moet maken, heeft je werk ook overeenkomsten met dat van een cameraman. Als video editor ben je echter gespecialiseerd in het bewerken van bewegende beelden. In jouw werk als video editor ben je dus creatief bezig. Tegelijkertijd moet je ook veel kennis van verschillende technieken hebben en deze ook up-to-date houden. Als video editor kan je voor verschillende bedrijven werken. Van reclamebureaus tot uitgevers en van internetsites tot filmproducenten. Ook werken veel video editors zelfstandig.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van video editor bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van video editor. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is video editor misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van video editor verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een video editor bedraagt 31%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een video editor binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een video editor?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 57.600,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een video editor met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend video editor. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen video editor

Video editor worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor video editor.

Vacatures video editor

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als video editor? Bekijk hieronder de vacatures.


Is video editor niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.