Vlogger worden
 

Vlogger worden

Vlogger worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een vlogger?

Een vlogger is iemand die zijn of haar eigen opnames bedenkt, maakt, produceert en uitgeeft. Deze opnames worden online, op internet uitgebracht. Het woord vlogger is een samenstelling van de woorden blogger en video en geeft eigenlijk precies weer wat een vlogger doet. Een persoonlijke blog (online logboek) door middel van video’s online zetten. Een vlogger verdient geld met reclame inkomsten of wordt gesponsord door bedrijven die hun producten, naam of diensten willen promoten. Een vlogger is eigenlijk een presentator, acteur, producer, camareman of –vrouw, regisseur, scriptschrijver en editor in een. Door de komst van nieuwe technieken, software en online media kunnen vloggers steeds meer dingen zelf maken en organiseren. Zeer succesvolle vloggers huren op een gegeven moment mensen in om hen te helpen en worden zodoende meer een ster in hun eigen show. Een vlogger wordt ook wel eens een youtuber genoemd. Vernoemd naar het internetkanaal Youtube waarop de meeste vloggers hun filmpjes plaatsen. Sommige vloggers zijn door het grote aantal volgers zo invloedrijk, dat ze door bedrijven worden benaderd om reclame te maken voor hun producten of diensten. Een vlogger die op deze manier geld verdient, wordt een influencer genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van vlogger bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van vlogger. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is vlogger misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van vlogger verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een vlogger bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een vlogger binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een vlogger?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een vlogger met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend vlogger. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen vlogger

Vlogger worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor vlogger.

Vacatures vlogger

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als vlogger? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is vlogger niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.