Vlogger worden
 

Vlogger worden

Vlogger worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
15
 

Wat doet een vlogger?

Een vlogger is iemand die zijn of haar eigen opnames bedenkt, maakt, produceert en uitgeeft. Deze opnames worden online, op internet uitgebracht. Het woord vlogger is een samenstelling van de woorden blogger en video en geeft eigenlijk precies weer wat een vlogger doet. Een persoonlijke blog (online logboek) door middel van video’s online zetten. Een vlogger verdient geld met reclame inkomsten of wordt gesponsord door bedrijven die hun producten, naam of diensten willen promoten. Een vlogger is eigenlijk een presentator, acteur, producer, camareman of –vrouw, regisseur, scriptschrijver en editor in een. Door de komst van nieuwe technieken, software en online media kunnen vloggers steeds meer dingen zelf maken en organiseren. Zeer succesvolle vloggers huren op een gegeven moment mensen in om hen te helpen en worden zodoende meer een ster in hun eigen show. Een vlogger wordt ook wel eens een youtuber genoemd. Vernoemd naar het internetkanaal Youtube waarop de meeste vloggers hun filmpjes plaatsen.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken vlogger

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van vlogger. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is vlogger misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Artistiek Ondernemend

Toekomst beroep vlogger

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een vlogger bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een vlogger binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen vlogger

Vlogger worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor vlogger.


Is vlogger niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken vlogger

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Artistiek

  • mooie dingen maken en ontwerpen
  • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
  • expressief werk als acteren en zingen
  • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere of bekijken
  • interesse en een voorliefde voor cultuur

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) vlogger maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een vlogger CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!