Fysiotherapeut worden
 

Fysiotherapeut worden

Fysiotherapeut worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
€ 42.689,-
vacatures
27
 

Wat doet een fysiotherapeut?

Wil jij fysiotherapeut worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor fysiotherapeuten. Maar wat doet een fysiotherapeut eigenlijk? Als fysiotherapeut bestaan je werkzaamheden uit evalueren, plannen en organiseren van en participeren in revalidatieprogramma’s. Met als doel de mobiliteit van patiënten te vergroten, pijn te verlichten, kracht te vergroten en beperkingen als gevolg van ziekte of letsel te verminderen of te wegnemen. Als fysiotherapeut kun je je specialiseren en bijvoorbeeld doorleren voor manueel therapeut. Waar werken fysiotherapeuten? Veel fysiotherapeuten werken bij fysiotherapiepraktijken. Maar je kunt ook werken bij ziekenhuizen, verzorgingstehuizen of als zelfstandige. 

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van fysiotherapeut bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van fysiotherapeut. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is fysiotherapeut misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van fysiotherapeut verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een fysiotherapeut bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een fysiotherapeut binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een fysiotherapeut?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 42.689,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een fysiotherapeut met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend fysiotherapeut. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Als je kijkt naar een langere periode, dan bedraagt het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een fysiotherapeut € 55.000. Dat is bruto € 4.600 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 3.900 per maand en ongeveer € 5.300 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor fysiotherapeuten met meer werkervaring.Opleidingen en cursussen fysiotherapeut

Fysiotherapeut worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor fysiotherapeut.

Vacatures fysiotherapeut

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als fysiotherapeut? Bekijk hieronder de vacatures.


Is fysiotherapeut niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.