Gratis beroepskeuzetesten

Op zoek naar betrouwbare en gratis beroepskeuzetesten? Doe dan een van de drie gratis beroepskeuzetesten van Jobpersonality. De vragenlijsten werken met afbeeldingen waardoor ze zeer toegankelijk en prettig in het gebruik zijn. Je kunt daarbij kiezen uit een generieke beroepskeuzetest, een beroepskeuzetest op mbo niveau en een beroepskeuzetest voor hoger opgeleiden. Via de gratis rapportages kun je bij elk beroep direct doorklikken naar actuele vacatures en passende opleidingen.


Drie soorten beroepskeuzetesten

Algemene beroepskeuzetest
Ontdek binnen 5 minuten welke beroepen bij je persoonlijkheid passen. Legt ook uit waarom sommige beroepen op lager, middelbaar en hoger niveau bij je passen.

Beroepskeuzetest mbo
Het aanbod van beroepen op mbo niveau is heel groot. Ontdek binnen 5 minuten welke beroepen op middelbaar niveau bij je persoonlijkheid passen. 

Beroepskeuzetest hbo en wo
De beroepentest voor hoger opgeleiden geeft inzicht in je persoonlijkheid en legt uit waarom en welke beroepen op hbo en academisch niveau bij je passen. 

 

Over de beroepskeuzetesten

Theoretische onderbouwing
De beroepskeuzetesten van Jobpersonality zijn gebaseerd op de wereldwijd veelgebruikte RIASOC theorie voor beroepskeuze van J. Holland. 

Serious gaming voor beroepskeuze
De beroepskeuzetesten werken met afbeeldingen en zijn daardoor zeer toegankelijk en prettig in het gebruik. Elke test voelt als een game voor beroepskeuze. 

Direct door naar passende vacatures en opleidingen
Na het doen van de beroepskeuzetesten kun je bij de beroepen die bij je passen direct doorklikken naar passende vacatures en opleidingen. 

Premium Rapport Beroepskeuzetest

Elke beroepskeuzetest toont gratis je score op de zes persoonlijkheidskenmerken voor beroepskeuze en je persoonlijkheidsprofiel met passende beroepen. Waarna je via de beroepenzoeker gratis kunt zoeken naar nog meer passende beroepen. Voor mensen die op zoek zijn naar nog meer antwoorden heeft Jobpersonality een premium rapport ontwikkeld. Na het maken van de gratis beroepskeuzetest kun je tegen een vergoeding een gepersonaliseerd premium rapport in PDF met de complete beroepentabel ontvangen. Naast een zeer uitgebreide uitslag met extra profielen laten we je ook zien hoe je een toekomstbestendige studiekeuze kunt maken en waar je op moet letten bij een carrièreswitch.