Gratis beroepskeuzetesten

Op zoek naar betrouwbare en gratis beroepskeuzetesten? Doe dan een van de beroepskeuzetesten van Jobpersonality. De vragenlijsten werken met afbeeldingen waardoor ze zeer toegankelijk zijn. Je kunt daarbij kiezen uit een generieke beroepskeuzetest, een beroepskeuzetest op mbo-niveau, een beroepskeuzetest voor hoger opgeleiden en een IT beroepentest. Via de testresultaten kun je bij elk passend beroep doorklikken naar actuele vacatures en passende opleidingen.


Soorten beroepskeuzetesten

Algemene beroepskeuzetest
Ontdek binnen 5 minuten welke beroepen bij je persoonlijkheid passen. Legt ook uit waarom sommige beroepen op lager, middelbaar en hoger niveau bij je passen. Naar de beroepskeuzetest.

 

Beroepskeuzetest mbo
Het aanbod van beroepen op mbo niveau is heel groot. Ontdek binnen 5 minuten welke beroepen op middelbaar niveau bij je persoonlijkheid passen. Naar de mbo beroepentest.

 

Beroepskeuzetest hbo en wo
De beroepentest voor hoger opgeleiden geeft inzicht in je interesses en legt uit waarom en welke functies op hbo en academisch niveau bij je passen. Naar de hbo-wo beroepskeuzetest.

 

IT Beroepentest
De IT beroepentest helpt je bij het vinden van een passend beroep in de IT-wereld. Want er is in de digitale wereld niet alleen behoefte aan programmeurs. Naar de IT beroepentest.

 

Over de beroepskeuzetesten

Echt gratis
De beroepskeuzetesten zijn echt gratis. Je hoeft niet te betalen met je gegevens en de gratis test is ook geen lokkertje voor een betaalde variant.

 

Theoretische onderbouwing
De beroepskeuzetesten van Jobpersonality zijn gebaseerd op de wereldwijd veelgebruikte RIASOC theorie voor beroepskeuze van J. Holland.

 

Serious gaming voor beroepskeuze
De beroepskeuzetesten werken met afbeeldingen en zijn daardoor zeer toegankelijk en prettig in het gebruik. Elke test voelt als een game voor beroepskeuze. 

 

Direct door naar passende vacatures en opleidingen
Na het doen van de beroepskeuzetesten kun je bij de beroepen die bij je passen direct doorklikken naar passende vacatures en opleidingen. Je kunt alle beroepen ook vinden via de beroepenzoeker.