Testen met afbeeldingen

Serious gaming voor je loopbaan

Wie heeft er nog zin om een talige vragenlijst van 100 vragen of meer in te vullen? Waarom geen persoonlijkheidstest of beroepskeuzetest met afbeeldingen? Dit maakt een test leuker en toegankelijker om te maken. Mensen zullen minder snel afhaken en de test kan ook gemaakt worden door mensen die niet goed kunnen lezen. Een test met plaatjes oogt misschien minder serieus, maar dat hoeft helemaal niet. Een test met plaatjes kan ook betrouwbaar zijn en een betekenisvolle uitslag geven en wordt daarom ook wel serious gaming genoemd. Hieronder staan vijf loopbaantesten met cartoons. Bij elke loopbaantest kies je per vraag uit twee cartoons. In minder dan 5 minuten ‘swipe’ je door de vragenlijst heen waarna de uitslag direct verschijnt. Test je beroepskeuze, competenties of persoonlijkheid met behulp van cartoons.


Beroepskeuzetest met afbeeldingen

Persoonlijkheidstest met afbeeldingen

Beroepentest mbo met afbeeldingen

 

Beroepentest hbo - wo met afbeeldingen

Competentietest met afbeeldingen

Waarom vragenlijsten met cartoons in plaats van foto’s?

Bij het ontwikkelen van de testen met afbeeldingen is bewust gekozen voor cartoons. In plaats van cartoons had ook voor een vragenlijst met foto’s gekozen kunnen worden. Maar foto’s hebben ten opzichte van cartoons een groot nadeel. Ze bevatten heel veel desinformatie. Hiermee wordt bedoeld dat een foto informatie kan bevatten die ertoe leidt dat mensen voor de andere, verkeerde foto kiezen. Omdat er iets op de foto staat wat hen niet aanspreekt, terwijl ze qua interesse, competentie of persoonlijkheid wel voor die ene foto zouden moeten kiezen. Op de foto staan dan bijvoorbeeld mensen die een bepaalde weerstand oproepen. Vanwege de kleding, het uiterlijk of de manier waarop een persoon naar een andere persoon kijkt. Maar ook de omgeving van de foto kan iemand doen besluiten niet voor dat plaatje te kiezen. Omdat het er onverzorgd, koud of kil uitziet. Bij een cartoon heb je veel meer invloed in het uitbeelden van een activiteit. In alle cartoons kun je dezelfde neutrale hoofrolspelers terug laten komen. Omgevingsfactoren die mogelijk kunnen afleiden, laat je gewoon weg. Je toont alleen dat wat nodig is of het te meten kenmerk ondersteunt. Cartoons zijn minder gevoelig voor mode qua kleding, kapsel en voorwerpen en zullen minder snel gedateerd overkomen.

Hoe maak je een non-verbale vragenlijst?

Testen met plaatjes ogen wellicht heel simpel. Maar het ontwikkelen van een non-verbale vragenlijst is een ingewikkeld proces. Allereerst kun je sommige dingen lastig uitbeelden. Hoe beeld je bijvoorbeeld uit dat iemand ideeënrijk is, autonomie belangrijk vindt of analytisch is? Ten tweede moeten afbeeldingen geen andere dingen meten. Een postbode die de post bij een bewoner aflevert, kan heel sociaal ogen, terwijl je bijvoorbeeld wilt meten dat iemand graag op zichzelf werkt. Bij het ontwikkelen van vragenlijsten moet hier dus goed naar gekeken worden. Dit vraagt om een goed script waarmee een cartoonist aan de slag kan. Een script is eigenlijk een uitgeschreven vragenlijst die aangeeft hoe de cartoons eruit moeten komen te zien. Hoe nauwkeuriger de omschrijving van de te maken tekening, hoe beter. Er gaat in het maken van een script voor een vragenlijst met cartoons dus heel veel denkwerk zitten. Nadat de cartoons gemaakt zijn, moet de vragenlijst getest worden. Meet de vragenlijst wat deze moet meten? Komt iemand die sociaal is er ook als sociaal uit? Dit heet het valideren van een test. Daarnaast moet de vragenlijst betrouwbaar zijn. Hiermee wordt bedoeld dat de test iedere keer dezelfde uitslag genereert. Pas nadat de vragenlijst met plaatjes getest is op betrouwbaarheid en validiteit, is deze klaar voor gebruik.