IT consultant zorg worden
 

IT consultant zorg worden

IT consultant zorg worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
€ 56.800,-
vacatures
5
 

Wat doet een it consultant zorg?

Als IT consultant zorg bestaan je werkzaamheden uit het toepassen van kennis op het gebied van verpleegkunde of verlenen van zorg en informatica om bij te dragen aan het ontwerpen, ontwikkelen en voortdurend verbeteren van computersystemen in de gezondheidszorg. Kan eventueel personeel opleiden en ondersteunen bij het oplossen van problemen om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren. Wordt soms ook een software consultant of informaticaspecialist verpleegkunde genoemd. In vacatures wordt er vaak gevraagd naar een IT consultant met ervaring in de gezondheidszorg. Het liefst als medicus of verpleger.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van it consultant zorg bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van it consultant zorg. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is it consultant zorg misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van it consultant zorg verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een it consultant zorg bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een it consultant zorg binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een it consultant zorg?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 56.800,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een it consultant zorg met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend it consultant zorg. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen it consultant zorg

IT consultant zorg worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor it consultant zorg.


Is it consultant zorg niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.