Masseur worden
 

Masseur worden

Masseur worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
54%
gemiddeld jaarsalaris
€ 21.150,-
vacatures
57
 

Wat doet een masseur?

Wil jij masseur worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor masseur. Maar wat doet een masseur eigenlijk? Werken als masseur betekent je mensen ontzorgt, laat ontspannen of herstellen door het masseren van spieren. Een masseur houdt zich formeel bezig met het uitvoeren van therapeutische massages van weke delen en gewrichten. Anders gezegd. Een masseur masseert mensen zodat ze zich kunnen ontspannen of om de pijn in gewrichten en van spieren te verminderen. Masseurs kunnen ook preventief masseren. Bijvoorbeeld na een sportinspanning of langdurige belasting van bepaalde spieren zodat deze sneller herstellen of ter voorkoming van stijfheid. Waar werkt een masseur? Dat kan bij instellingen zijn waar mensen heen gaan om te ontspannen. Zoals een sauna of wellnesscentrum. Maar je kunt ook werken bij een revalidatiecentrum of fysiotherapiepraktijk waar de massage onderdeel uitmaakt van een hersteltraject. Uiteraard werken er ook masseurs bij organisaties op het gebied van sport.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken masseur

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van masseur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is masseur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Sociaal Realistisch

Toekomst beroep masseur

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een masseur bedraagt 54%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een masseur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen masseur

Masseur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor masseur.

Vacatures en salarissen masseur

Het gemiddeld jaarsalaris van een masseur bedraagt € 21.150,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is masseur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken masseur

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) masseur maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een masseur CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!