Masseur worden
 

Masseur worden

Masseur worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
54%
gemiddeld jaarsalaris
€ 33.600,-
vacatures
3
 

Wat doet een masseur?

Wil jij masseur worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor masseur. Maar wat doet een masseur eigenlijk? Werken als masseur betekent je mensen ontzorgt, laat ontspannen of herstellen door het masseren van spieren. Een masseur houdt zich formeel bezig met het uitvoeren van therapeutische massages van weke delen en gewrichten. Anders gezegd. Een masseur masseert mensen zodat ze zich kunnen ontspannen of om de pijn in gewrichten en van spieren te verminderen. Masseurs kunnen ook preventief masseren. Bijvoorbeeld na een sportinspanning of langdurige belasting van bepaalde spieren zodat deze sneller herstellen of ter voorkoming van stijfheid. Waar werkt een masseur? Dat kan bij instellingen zijn waar mensen heen gaan om te ontspannen. Zoals een sauna of wellnesscentrum. Maar je kunt ook werken bij een revalidatiecentrum of fysiotherapiepraktijk waar de massage onderdeel uitmaakt van een hersteltraject. Uiteraard werken er ook masseurs bij organisaties op het gebied van sport.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van masseur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van masseur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is masseur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van masseur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een masseur bedraagt 54%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een masseur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een masseur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 33.600,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een masseur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend masseur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen masseur

Masseur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor masseur.

Vacatures masseur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als masseur? Bekijk hieronder de vacatures.


Is masseur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Ambulancechauffeur
 2. Mondhygiënist
 3. Thuishulp
 4. Huishoudelijke hulp
 5. Persoonlijk begeleider

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.