Verzorgende thuiszorg worden
 

Verzorgende thuiszorg worden

Verzorgende thuiszorg worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
39%
gemiddeld jaarsalaris
€ 37.878,-
vacatures
73
 

Wat doet een verzorgende thuiszorg?

Wil jij verzorgende thuiszorg worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor verzorgenden thuiszorg. Maar wat doet een verzorgende thuiszorg eigenlijk? Als verzorgende thuiszorg verleen je, vaak samen met een klein team, zorg achter de voordeur bij cliënten. Je ondersteunt ouderen en chronisch zieken in hun eigen omgeving bij hun dagelijkse verzorging en verpleging. Zoals het vervangen van verbanden en verzorgen van wonden, verzorgen van lokaal aan te brengen medicatie voor ouderen, mensen die herstellen van ziekte of gehandicapten. Je monitort veranderingen in de gezondheidssituatie en kan eventueel ook persoonlijke zorg verlenen. Zoals hulp bij wassen, kleden en persoonlijke verzorging van de patiënt.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van verzorgende thuiszorg bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van verzorgende thuiszorg. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is verzorgende thuiszorg misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van verzorgende thuiszorg verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een verzorgende thuiszorg bedraagt 39%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een verzorgende thuiszorg binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een verzorgende thuiszorg?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 37.878,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een verzorgende thuiszorg met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend verzorgende thuiszorg. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen verzorgende thuiszorg

Verzorgende thuiszorg worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor verzorgende thuiszorg.

Vacatures verzorgende thuiszorg

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als verzorgende thuiszorg? Bekijk hieronder de vacatures.


Is verzorgende thuiszorg niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Ambulancechauffeur
 2. Mondhygiënist
 3. Thuishulp
 4. Huishoudelijke hulp
 5. Persoonlijk begeleider

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.