Studierichting Gezondheid

In het hoger onderwijs kan je onderscheid maken tussen tien studierichtingen. Een van deze studierichtingen is Gezondheid. Binnen de studierichting Gezondheid kan je kiezen uit verschillende studies. Zoals een studie fysiotherapie of geneeskunde. Hieronder staan nog meer voorbeeldstudies op hbo- en wo-niveau. Achter elke studie staan een of meer voorbeeldberoepen. Dat zijn dus de beroepen die je kunt gaan uitoefenen na het voltooien van deze studie op het gebied van Gezondheid. Ook laten we je zien hoe je nog meer Gezondheid studies kunt vinden die bij jou passen.

Studierichting Gezondheid

Hbo-studies Gezondheid met voorbeeldberoepen

Fysiotherapie (fysiotherapeut)

Mondzorgkunde (tandartsassistent, mondhygiënist)

Voeding en Diëtetiek (diëtist)

Verpleegkundige (verpleegkundige, gespecialiseerd verpleegkundige)

Ergotherapie (ergotherapeut)

 

Wo-studies Gezondheid met voorbeeldberoepen

Geneeskunde (huisarts, medisch specialist)

Tandheelkunde (tandarts)

Diergeneeskunde (dierenarts)

Farmacie (apotheker)

 

Vind nog meer studies Gezondheid

Alle studies kan je vinden op studiekeuze123.nl/opleidingen. Selecteer hier de studierichting Gezondheid. Vervolgens kan je selecteren op hbo- en wo-niveau en daarbinnen op master of bachelor. Ook kan je Gezondheid studies selecteren op provincie of stad. Bij elke studie kan je doorklikken voor meer informatie over zaken als eventuele toelatingseisen en de inhoud van de studie. Ook kan je zien wat het meest gekozen beroep is na de opleiding en hoe groot de kansen op de arbeidsmarkt zijn na je afstuderen.

 

Passen studies op het gebied van Gezondheid bij mij?

Hoe weet je of een studie op het gebied van Gezondheid bij jou past? Dat doe je vooral door te kijken naar de beroepen die je na een studie kunt volgen. Bij studies op hbo- en wo-niveau is dat soms lastig om te bepalen. Maar bij veel studierichtingen zijn er genoeg gemeenschappelijke kenmerken. Studies op het gebied van Gezondheid leiden vooral op tot beroepen waarvoor je sociaal en intellectueel moet zijn. Dit zijn twee van de zes kenmerken uit de RIASOC-theorie voor beroepskeuze. Met sociaal wordt bedoeld dat iemand hulpvaardig is en met intellectueel wordt bedoeld dat iemand analytisch en leergierig is. Gezondheid studies leiden daarnaast op tot beroepen die hoog scoren op conventioneel of realistisch. Conventionele mensen zijn accuraat en goed georganiseerd en realistische mensen werken graag met hun handen en kunnen niet zo goed stilzitten. Dus ben je iemand die te typeren is als sociaal en intellectueel al dan niet in combinatie met conventioneel of realistisch? Dan is de kans groot dat veel studies op het gebied van Gezondheid jou zullen aanspreken.

Weet je niet hoe je scoort op deze kenmerken of ben je benieuwd welke studierichtingen bij jouw persoonlijkheid passen? Doe dan de studiekeuzetest.

STUDIEKEUZETEST